Nyheter
Tanja och Tiba-GUG-projektTanja och Tiba-GUG-projekt
NYHET

Möt Tanja och Tiba – teamet bakom projektet Glädje utan gränser

Projektet Glädje utan gränser ska säkerställa att alla barn i målgruppen, oavsett språk och bakgrund, får chansen att uppleva en Stor Dag. Projektet ska förenkla för föräldrar som vill ansöka om en Stor Dag för sina barn, därför finns nu information och delar av hemsidan på arabiska, farsi och somaliska som är de tre fokusspråken för projektet.

Projektledaren Tanja Määttä, med lång erfarenhet från nöjes- och musikindustrin där kommunikation och projektledning var centrala delar, leder detta initiativ.

– Uppgifterna varierar mycket, säger Tanja. Vi översätter hemsidan, skapar informationsmaterial och distribuerar det till våra vård- och omsorgskontakter över hela Sverige för att säkerställa att inget barn missar chansen till en Stor Dag.

Kompanjonen heter Tiba Al-Sharifi och hon har som huvudansvar att säkerställa kommunikationen för projektet, vilket innebär allt från att ta bilder eller filma för hemsidan, göra översättningar av texter och självklart sprida projektet till våra vård- och omsorgskontakter. Vi jobbar även för att höja den interkulturella förståelsen internt med bland annat att se över representationen i vårt barn- och ungdomsråd, hos våra volontärer och medarbetare, berättar Tanja.

”Båda delar viljan att göra skillnad och en övertygelse om att alla barn förtjänar glädje och lycka oavsett deras situation”

Hur hamnade ni på Min Stora Dag?

– Jag har nog alltid brunnit för barns rättigheter och har en vilja att alltid vara deras röst. Så det föll sig naturligt att jag sökte mig till organisationer som delar denna vision, det kändes väldigt naturligt att hamna på Min Stora Dag. Jag gillar organisationens kommunikationsstil också, som är nyfiken och rolig, det är så jag gillar att utrycka mig själv, säger Tiba.

Tanja berättar vidare att hon ville göra större skillnad för andra, helt enkelt ett arbete som gav mer mening. Hon hade hållit ögonen på Min Stora Dag ett tag och när detta projekt och roll dök upp dök upp så tvekade hon inte en sekund! Båda delar viljan att göra skillnad och en övertygelse om att alla barn förtjänar glädje och lycka oavsett deras situation.

Bamse sprider glädje men även kunskap om projektet Glädje utan gränser

En av de mest spännande insatserna för att nå ut till projektets målgrupp var att skapa en specialutgåva av tidningen Bamse på de tre fokusspråken. I denna utgåva kan man läsa om Min Stora Dags verksamhet och hur man ansöker om en upplevelse hos oss.  För att nå ut med detta slog vi på stort och kontaktade själva Bamse som sen besökte lekterapierna på Karolinska Sjukhuset i Huddinge och Solna. Att se barnens ansikten lysa upp när de träffade Bamse och fick ta del av tidningen var otroligt rörande och gav en känsla av glädje och hopp, berättar Tanja.

Vi blev även imponerade av det arbete som lekterapierna utför. Deras engagemang att hjälpa barn hitta glädje och leklust i sjukhusmiljö är väldigt värdefullt och inspirerande för oss på Min Stora Dag.

Nyfikna på att läsa mer om projektet Glädje utan gränser? Det gör ni här.

Lär känna fler av Min Stora Dags medarbetare

Lär känna Mikaela – vår expert på privat insamling

Mikaela Lindström är ansvarig för privat insamling på Min Stora Dag. Det innebär bland annat att hon planerar kampanjer och följer upp resultat för att kunna nå ut till så många givare som möjligt.

Läs mer
Josephine sprider glädje genom skapandet av Stora Dagar

Vi passade på att ställa några frågor till vår kollega och produktionsledare Josephine Hildor som skapar Stora Dagar i grupp och våra härliga läger

Läs mer
Hanna och Maria ler in i kameranHanna och Maria ler in i kameran
Möt Hanna och Maria – ansvariga för våra partnersamarbeten

Hanna och Maria är ansvariga för partnersamarbeten på insamlingsavdelningen. Det innebär att det är de som är kontaktytor mot de företag som stöttar Min Stora Dag. 

Läs mer

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner