Nyheter
Greta Thunberg under 2021 års seminarium med Hela SpektratGreta Thunberg under 2021 års seminarium med Hela Spektrat
NYHET

Välkommen på fullspäckat webbinarium med Hela Spektrat

Nu kan du se vårt Hela Spektrat-webbinarium i sin helhet här! Webbinariet bjuder på inspirerande samtal kring hur vi kan skapa fler positiva sammanhang, mer meningsfulla aktiviteter och framför allt en bättre anpassad och tillgänglig fritid för barn med autism.

Du kommer få möta flera spännande gäster:

 • Greta Thunberg
  Miljö- och klimataktivisten med asperger,  berättar om hur det starka engagemanget och intresset för miljön och kärleken till djur hjälpt henne när livet varit extra utmanande.
 • Funkismorsorna
  Lisa Idering, Petra Johansson och Anna Eriksson driver succépodden och bloggen med samma namn. Här delar de med sig av utmaningar och roligheter med att vara förälder till barn med olika typer av funktionsvariationer.
 • Sven Bölte
  Chef för KIND och professor i barn- och ungdomspsykiatrisk vetenskap vid Karolinska Institutet. Vi får höra Sven berätta om den högaktuella studien ”En vanlig dag i pandemin. Autistiska barn och vuxna om konsekvenserna av covid-19”.
 • Alexander Skytte
  Lärare i idrott och hälsa och driver företaget Bokstavspedagogen. Som barn diagnostiserades han med adhd och som vuxen med autism. Här berättar han om hur e-sporten bokstavligen räddade hans liv på högstadiet.
 • Lära med djur
  En ideell förening som vänder sig till bland annat barn med funktionsskillnader. I ett inslag får vi höra Hanna Askered och Karin Strandberg berätta om sin verksamhet där ridning och djurskötsel står i fokus för ett bättre välmående.

Samtalen leds av journalisten Jan Gradvall.

Hela Spektrat är initierat av Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet för att bidra till en mer givande fritid och fler meningsfulla sociala sammanhang för barn med autism. Hela Spektrat är ett specialprojekt som möjliggörs genom finansiering av Svenska Postkodlotteriet.

Till seminariet!

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner