Nyheter
Volontär Emelie fixade sagohelg för 6-åriga OtiliaVolontär Emelie fixade sagohelg för 6-åriga Otilia
NYHET

Emelie fixade sagolik helg för 6-åriga Otilia

Emelie Jansson är volontär på Min Stora Dag sedan 2017. Hon har gett glädje till många barn med sina uppfinningsrika idéer och arrangemang. Under en helg i oktober var det 6-åriga Otilias tur att få ta del av Emelies kreativitet. Det blev en fullmatad helg i Kalmar med sagotema.

Följ med Emelie och Otilia på en magisk helg! Så berättar Emelie själv om den Stora Dagen:

”Min resa började för nästan exakt ett år sedan. Jag skulle då besöka en 5-årig flicka och berätta att hon ska få en egen Stor Dag. Med tårta och ballong i högsta hugg möts jag av en tös som golvade mig med sin energi och personlighet. Jag visade henne tre saker jag hade med mig som representerar mig och bad henne hämta sina tre favoritsaker. Det är något jag alltid gör för att inspirera och för att jag tror att det kan vara klurigt för barn att greppa anledningen att jag är där och beskriva sig själva i ord.

Jag berättade sedan en påhittad historia om en liten flicka och visade henne min magiska sten som jag alltid har med mig. När jag gör det tycker jag det är lätt att få en inblick i barnets personlighet, om hen hänger med in i fantasin eller bara lyssnar. Efter mycket lek och fikande så lämnade jag familjen med alla papper. Önskan blev att träffa Vings maskotar Lollo och Bernie samt att äta glass med dem – solresa it is!

”Tillbaka till ruta minus 1”

Tiden gick och vi var tvungna att invänta lite provsvar i januari för att se om hon skulle kunna resa iväg och när. Klartecken fick vi och resan bokades. Sen kom… Covid-19. Utlandssemester byttes ut mot Astrid Lindgrens Värld, som fick stänga… Tillbaka till ruta minus 1 kändes det som.

Godisklubbor och dricka på Otilias hotellrum

Blev en lyxhelg med tema sagor

Efter alla turer fram och tillbaka så kändes det som att jag kände familjen rätt väl och var trygg att gå in som en idéspruta. Jag föreslog en lyxhelg på hemmaplan vilket mamman tyckte lät perfekt.

Nu kunde jag börja utgå från de tre saker som Otilia visade mig vid vår första träff samt hennes förmåga att leka med mig och hänga med i min berättelse.

Hennes favoritfilm och docka var Frost, hon älskade Disney, hennes favoritfärg var glitter, hon älskade att byta om och hon trodde att unicorns fanns på riktigt. En lyxhelg med tema sagor helt enkelt. Klappat och klart.

”Kan vi göra det här till något speciellt?”

Nu var det dags att skissa ihop ett program. Skönhetssalong, hotellnatt, personlig shopping och Pinchos sattes relativt snabbt men inte långt efter föddes idén att besöka Kalmar slott och de fantastiska skådespelarna där.

I samband med varje bokning berättade jag lite om vem jag är, vad som ska hända och ställde frågan ”kan vi göra det här till något speciellt?”. Allt från att få tillgång till rummet tidigare, få hjälp att bära, blåsa ballonger, pynta provhytten och få en rad idéer som ägarna till aktiviteterna kommer med själva är guld och det underlättar. Bara det att få in dem i stämningen som speglar temat gör så att allt flyter.

Allt ska spegla temat

För mig är det viktigt att rama in hela projektet, från början till slut, allt ska spegla temat. Jag försöker stanna upp vid varje punkt och tänka ”hur kan jag göra ett överlämnande av infobrevet till något extra?” Så… Överlämnandet blev en skattjakt och flaskpost, taxin blev Askungens chaufför, shoppingen blev Kejsarens nya stil, hotellet blev en svit för en prinsessa osv. Att se ett barn bli överraskad gång på gång på gång är oslagbart. Vilken glädje hon visade!

Vilken glädje hon visade!

Lördagen kom och jag började med att leverera en hotellfrukost till familjen så de blev mätta i magen innan första besöket, en skönhetssalong. På salong Created by Bell fick hon måla naglarna, glitterslingor i håret och massage anpassat till barn. Supernöjd och med humöret på topp traskade vi ut. Familjen fick en timme över till lunch och jag kunde smita iväg till hotellet för att pynta.

Vi möttes upp vid KappAhl där den fantastiska personalen hade gjort iordning en provhytt till ett lyxigt litet rum och hängt fram massor av outfits. Yes, nu var kvällens kläder klara. Nu är klockan runt 15.00 och det är några timmar till bordet är redo på Pinchos men det är perfekt för på rummet väntar massor av presenter, pyssel och spa-grejer.

Bubblor och paket på sängen på Otilias Stora Dag

Otilia fick åka imousine till slottet

Söndag: Limousinen anländer, den lilla prinsessan kliver in och vi åker mot slottet. WOW vad jag älskar Kalmar slott. Deras engagemang, deras skådespelare och deras sätt att knyta an till barn. Helt fantastiskt.

Pannkaksbuffé, pyssel och jakt på spöken stod på schemat och efter några timmar var vi både trötta, nöjda, och superglada över att helgen blev av, den blev bra och att flickan hade fått sin alldeles egna Stora Dag!”

Se Otilias dag på slottet nedan eller läs mer här.

Vill du också bli volontär?

Kan du dela med dig lite av din kraft och glädje? Bli en av Min Stora Dags glädjespridande volontärer och göra positiv skillnad för barn och unga som kämpar.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner