Nyheter
Tobbe Trollkarl framför en kameraTobbe Trollkarl framför en kamera
NYHET

Webbglädje till alla infektionskänsliga barn som måste vara hemma

Med initiativet Min Stora Dag med vänner vill vi sprida webbglädje till alla infektionskänsliga barn som måste vara hemma. Först ut är vår ambassadör Tobbe Trollkarl.

I vanliga fall ordnar Min Stora Dag upplevelser som pirriga idolträffar, tivolibesök och konserter med favoritartisten för barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

På grund av coronaviruset styr vi nu om för att kunna fortsätta ge upplevelser och glädja barn fast på trygg hemmaplan.

Digitalt fyrverkeri av glädje

I en extra tuff tid vill vi med hjälp av det nya initiativet Min Stora Dag med vänner erbjuda ett youtubefyrverkeri av glädje när den behövs som mest.

Först ut i det nya youtubeinitiativet blir Min Stora Dags ambassadör Tobbe Trollkarl som har planerat energigivande magi för alla kämpande barn, men såklart är alla barn, och vuxna välkomna.

”En ynnest att få bidra med lite skratt till de barn som har de extra tufft just nu”

– Det är en ynnest att få bidra med lite skratt, pyssel och förvåning till alla barn runt om på våra sjukhus som har det extra tufft nu när coronaviruset stängt ner lekterapier och rörelsefriheten blivit begränsad. Nu får barnen något att bita i, samt förvånas över! Givetvis är alla Sveriges barn välkomna att kika, även ni vuxna, berättar Tobbe Trollkarl.

Redan utsatta barn i Min Stora Dags målgrupp utsätts nu ännu mer

Coronaviruset lämnar ingen oberörd och de redan utsatta barnen i Min Stora Dags målgrupp utsätts nu ännu mer när många isoleras hemma på grund av ökad smittorisk och infektionskänslighet.

Barnen i vår målgrupp påverkas på många sätt, även av sjukhusens ansträngda situation, och på många orter inställd lekterapi.

”Vi hoppas att initiativet ska underlätta, peppa och sprida glädje till alla barn i vår stora målgrupp”

– Vi på Min Stora Dag jobbar febrilt med att hitta alternativa vägar för att fortsätta aktivera och glädja vår stora målgrupp barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser, berättar Jennifer McShane, generalsekreterare, Min Stora Dag och fortsätter:

– Vi hoppas att vårt nya initiativ ”Min Stora Dag med vänner” ska underlätta, peppa och sprida glädje till alla barn som har det tufft just nu, och det känns fantastiskt fint att vi inleder projektet med hjälp av vår trogna ambassadör Tobbe Trollkarl.

Den första sändningen lanseras fredagen den 20 mars klockan 12.00 på Min Stora Dags Youtube.

Tobbe Trollkarl framför en kameraTobbe Trollkarl framför en kamera

Min Stora Dag med vänner

Ta del av webbglädjen på Min Stora Dags Youtube.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner