Nyheter
NYHET

Sommarens viktigaste låt är här!

Nu börjar skolavslutningarna. Men den vackraste dagen för många, kan vara den tyngsta för några. Barn som är hemmakämpare, barn som behandlas på sjukhus, och barn som inte orkar sommarens lek har inte samma känslor inför det stundande sommarlovet. Därför släpper Min Stora Dag med hjälp av våra ambassadörer Danny Saucedo och Amy Deasismont en låt där alla intäkter går till Min Stora Dags arbete att sprida livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Ge din gåva för barn som kämpar här

Låten är en egen modern tolkning av den klassiska låten En vänlig grönskas rika dräkt, här omdöpt till 201. En låt som har en självskriven plats på många skolavslutningar. Med ny melodi av Danny men med samma fina text som när den skrevs i slutet av 1800-talet. Många förknippar de kända textraderna från musikstycket med några av barndomens starkaste och mest solvarma ögonblick. Det gör att insikterna blir extra starka kring vad det betyder när man som barn inte får vara med om de stunderna, menar Danny.

– Det var något med känslan av att använda en magiskt vacker hyllning till sommaren som alla känner igen sig i, då kommer förståelsen omedelbart och känslorna blir starka, fortsätter Danny.

”I nästan varje klass finns flera elever som av olika anledningar inte kan eller orkar ta sig till skolgården på skolavslutningen”

På Min Stora Dag skapas Stora Dagar året om, men organisationen lägger extra vikt vid insatser kring skollov då man vet att vardagen för barnen i målgruppen är extra tung. Inför sommaren är behovet och ansökningstrycket på våra Stora Dagar som allra högst. Tiden runt skolavslutningar är ofta svår.

– I nästan varje klass finns flera elever som av olika anledningar inte kan eller orkar ta sig till skolgården på skolavslutningen. Barn och familjer som kämpar och som ofta känner en sorg och ett utanförskap vid tillfällen när andra samlas och firar. Vi känner starkt för dem och vill uppmärksamma och stötta dem genom vårt arbete. Runt 200 000 barn i Sverige lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Alla har rätt till glada barndomsminnen och tillsammans kan vi ge dem en dag att orka flera, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

Cirkeln sluts för Danny och Amy

– En av de första grejerna jag försökte mig på i musikbranschen var att skriva låtar och så sprang jag runt med demos till olika skivbolag, och jag skrev bland annat låtar till Amy, för jag tänkte att det hade varit så stort. Nu har vi äntligen gjort en låt ihop. Cirkeln sluts! Det är så fint att vi gör det tillsammans för Min Stora Dag, säger Danny.

– Både jag och Danny har varit ambassadörer länge för Min Stora Dag och vi har sett vilken otrolig skillnad glädje kan ha för ett barn som kämpar. Det är en ära att få göra detta ihop med Danny, stämmer Amy in. Hon har haft en lång karriär i underhållningsbranschen. Hon var bara i början av sin karriär när hon deltog i träffar med barn genom Min Stora Dag.

– Jag gjorde min första Stora Dag när jag själv bara var 13 år. Och har varit ambassadör sen jag var 17 år. Det känns väldigt viktigt att få göra den här sången och bidra på de sätt jag kan, berättar Amy.

Danny håller med och han fortsätter: tack vare Min Stora Dag kan de kan få viktiga barndomsminnen som fyller på med energi och kraft för att fortsätta kämpa, så om vår låt kan göra att fler barn får en Stor Dag, är det magiskt, säger Danny.

201 görs till förmån för Min Stora Dag, och alla intäkter går till organisationens arbete för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Danny har nyligen blivit pappa och det är tydligt att engagemanget för barn som kämpar bara har blivit större.

– Det var överväldigande stort att få barn. Och jag tänker på min son hela tiden. Det är såklart lättare än någonsin att vilja se till att alla barn, oavsett förutsättningar, får vara med om livsviktig glädje, säger Danny.

Ge din gåva här

Hos Min Stora Dag är vi stolta och förväntansfulla inför lanseringen

– Jag är otroligt stolt över den här produktionen som gått från dröm till verklighet på bara sex veckor. Tack vare fantastiska insatser från Danny och Amy, medarbetare och Crisp Film och andra välgörare har vi skapat en stark och viktig hyllning till sommaren och våra barn. Det finns en innerlig drivkraft och ömhet i det här projektet som jag tycker den färdiga låten, musikvideon och inte minst Dannys och Amys insatser förmedlar. Nu hoppas jag att 201 kan slå följe med många in i sommaren, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

Lyssna på låten på Spotify här

Läs mer om våra ambassadörer här

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner