Nyheter
NYHET

Pernilla Johansson är Min Stora Dags nya projektchef

Vi välkomnar Pernilla Johansson som ny projektchef på Min Stora Dag! Närmast kommer Pernilla från SJ där hon ansvarade för CSR och kultursamarbeten. Pernilla har stor erfarenhet av att leda projekt, event och team och har genom sina tidigare arbetsplatser samarbetat med Min Stora Dag på olika sätt.

– Hos mig har önskan om att arbeta med något meningsfullt och som gör skillnad på riktigt vuxit mer och mer. På mina tidigare arbetsplatser har jag under många år samarbetat med Min Stora Dag och följt stiftelsens fina utveckling. Det är nu en dröm att få vara en del av teamet som ger barn och ungdomar möjlighet till inspiration, glädje och en paus i en annars jobbig vardag. Timingen kändes rätt och jag var redo för en ny utmaning, säger Pernilla Johansson.

Projektavdelningen har i uppdrag att skapa tusentals meningsfulla, glädjegivande Stora Dagar för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Teamet består av totalt elva medarbetare – alla med mål att ge och skapa glädjefyllda Stora Dagar till barn och ungdomar inom Min Stora Dags målgrupp. Det är ett team som ständigt hittar nya möjligheter och som alltid strävar efter att överträffa barnens förväntningar.

Önskan om att arbeta med något meningsfullt och att göra skillnad har vuxit genom åren.

Pernilla har tidigare jobbat i rese- och transportbranschen i olika roller, både operativt och administrativt. Som projektchef på Min Stora Dag blir uppdraget att leda och inspirera medarbetarna och fortsätta utveckla verksamheten så att fler barn kan få uppleva kraften och glädjen av Stora Dagar.

–  Jag kommer att bidra med min erfarenhet av att leda projekt, team och event i olika storlekar med ett stort engagemang och hög energi. Jag ser otroligt mycket fram emot att tillsammans med projektteamet ge ännu fler barn och ungdomar Stora Dagar och glädjefyllda upplevelser, säger Pernilla.

Min Stora Dag växer

Min Stora Dags insamlade medel omvandlas till tusentals glädjegivande Stora Dagar-upplevelser varje år. Sedan 2018 har antalet barn som får en Stor Dag fördubblats, med målet att nå betydligt fler framöver.

– Vår vision är att kunna sprida kraft och glädje till alla barn med en allvarlig sjukdom eller diagnos och med rätt medarbetare kommer vi närmare vår dröm. Pernilla har i sitt tidigare uppdrag varit en enormt uppskattad och proffsig partner till Min Stora Dag, och hon har imponerat på flera sätt. Inte minst genom sitt stora och innerliga engagemang för våra barn. Jag är oerhört glad över denna rekrytering och att vi får chans att välkomna just Pernilla till Min Stora Dag-familjen, säger generalsekreterare Jennifer McShane.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner