Nyheter
Villes Stora DagVilles Stora Dag
NYHET

Året som gått – generalsekreterare Jennifer summerar

”Det här var den bästa dagen i mitt liv.”

Så berättar ett av alla barn som fått en Stor Dag i år. Och när vi nu summerar 2023 så lämnar alla meddelanden från familjer ett djupt avtryck. Bekräftelserna på att de Stora Dagarna gjort skillnad.

Drygt 7 000 barn som kämpar har fått en Stor Dag i år. Det har varit familjedagar på Gröna Lund, Kolmårdenbesök, tågdagar, fotbollsläger och landskamper, mys med sengångare, hotellvistelser i hela landet, skidresor, djuphavsfiske vid Lofoten, nya datorer, ett pyjamasparty, kryssningar och mycket mycket mer.

Önskningarna vi uppfyllt är nästan lika många som de tusentals barnen vi hjälpt, och det här hade vi aldrig kunnat göra utan stödet från våra medmänniskor. Volontärer, ambassadörer, partners, vårdkontakter, vårt medicinska råd, vårt barn- och ungdomsråd, stiftelser, organisationer och såklart alla våra fantastiska givare. Jag vill även lyfta mina enastående medarbetare. Var och en av dem är på olika sätt delaktiga i skapandet av alla Stora Dagar.

Ni är med andra ord många som varit med och vänt känslan av utsatt till utvald för våra barn. Ert stöd har gjort skillnad i deras liv. Och det betyder så mycket, särskilt i en alltmer orolig tid där vi ser ett större behov än någonsin förr.

2018 mottog vi drygt 3 000 ansökningar om Stora Dagar. I år är antalet uppe i nästan 12 000 ansökningar. Våra redan kämpande familjer har fått det ännu svårare.

För att fortsätta orka behövs uppmuntran och en paus. För lika viktigt för läkningen som piller och dropp, är just den där känslan av utvaldhet; av pirrig förväntan och glädje. Lika oumbärligt som familj och vänner när det är som jobbigast, är de ljusa minnen man delar tillsammans efteråt.

Det är därför vi på Min Stora Dag finns. För att varje barn som kämpar ska få en dag för att orka flera.

Nu gör vi oss redo för att göra ännu mera gott under 2024. Men först, från djupet av våra hjärtan: tusen tack för 2023 och ha ett riktigt gott nytt år!

Jennifer McShane, generalsekreterare Min Stora Dag

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner