Nyheter
Omar, volontär på Min Stora DagOmar, volontär på Min Stora Dag
NYHET

Omar fick en Stor Dag som barn – idag är han stolt volontär

Omar är 29 år och är tandläkare i Eskilstuna. Han är också en av Min Stora Dags cirka 230 engagerade och stolta volontärer. När Omar var 13 år kom han för första gången i kontakt med Min Stora Dag då han fick sin egna Stora Dag.  Idag är han en stolt volontär och har nyligen genomfört sin första Stora Dag som volontär. Vi passade på att ställa frågor om det!

Hej Omar! Hur känns det att vara volontär?

– Att vara volontär är en otroligt givande och meningsfull upplevelse. Det ger mig möjlighet att göra en positiv skillnad och skapa en starkare gemenskap, säger Omar.

När Omar fick sin egna Stora Dag som 13-åring beskriver han att det var viktigt för honom att komma iväg från sjukhusmiljön och mediciner. Att uppleva en Stor Dag blev som en paus för att samla kraft och orka mera. Det var en dag som han än idag bär med sig och inte kommer glömma. Efter sin Stora Dag lovade Omar sig själv att han skulle ge tillbaka till Min Stora Dag och till andra barn, lyfta och stärka dem, när han själv blir vuxen.

Vad är din starkaste upplevelse från när du ordnade en egen Stor Dag för ett barn?

– Att se glädjen i ett barns ögon när deras drömmar går i uppfyllelse är obeskrivligt. Den dagen skapade minnen och ögonblick av ren lycka, vilket bekräftar värdet av att engagera sig som volontär.

Vi vill hylla Omar och våra volontärer som hjälper oss skapa minnesvärda dagar. Tack för att ni är med och skapar en dag för att orka flera.

Läs mer om att vara volontär på Min Stora Dag

Min Stora Dags volontärer gör positiv skillnad och bidrar genom sitt engagemang, sin tid och sin kunskap så att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett viktigt avbrott i sin tuffa vardag.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner