Nyheter
Franka på sjukhusFranka på sjukhus
NYHET

Läs vår årsberättelse för 2023

Livsglädje, kraft och hopp – en dag för att orka flera! Se hur Min Stora Dag har gjort skillnad för tusentals barn under 2023.

Under det gångna året har Min Stora Dag sett en fortsatt stark utveckling på många plan. Inte minst i det stora antalet barn vi stöttat. Tack vare våra givare, volontärer och det nära samarbetet med våra olika partners har vi kunnat fortsätta sprida kraft, hopp och livsviktig glädje till många behövande barn. I vår årsberättelse kan du läsa om hur vi under 2023 lyckats sprida livsviktig glädje till hela 7 281 barn.

2023 var även året då vi började kommunicera med vår målgrupp på arabiska, farsi och somaliska vid sidan om svenska. Det var också året då vi slog rekord i nöjdhet hos våra volontärer: i vår årliga utvärdering blev betyget 4,8 av 5.

Även vårt anseende värderas högt. I november publicerade Verian (tidigare Kantar Sifo) undersökningen ”Anseendeindex Insamling och givande 2023” där Min Stora Dag listades med det tredje högsta anseendet bland insamlingsorganisationer.

I årsberättelsen kan du fördjupa kunskaperna om de långsiktiga effekterna av Stora Dagar. Hur de stärker barnets mående, självkänsla och hur de dessutom påverkar hela familjer och vårt samhälle positivt.

I vår årliga effektmätning ”Min Stora Rapport 2023” svarar 88 procent av barnen att den Stora Dagen fick dem att känna sig speciellt utvalda och viktiga, och 96 procent av alla föräldrar att deras barn påverkats positivt av upplevelsen,

Årsberättelsen låter dig stifta närmare bekantskap med våra medarbetare och här finns även den senaste informationen om vårt viktiga och nära samarbete med vården landet över. Under 2023 har vi utökat vårt nätverk av vårdgivarkontakter rejält.

Sist men inte minst: i årsberättelsen kan du ta del av barnens egna berättelser från många magiska Stora Dagar! På Min Stora Dag är barnets önskan, röst och upplevelse alltid i fokus – och det vill vi förstås illustrera även här.

Vi hoppas att läsningen ska informera, inspirera och värma ditt hjärta så som vårt uppdrag inom Min Stora Dag värmer våra.

Här kan du läsa årsberättelsen för 2023.

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner