Nyheter
Harjulas GarageHarjulas Garage
NYHET

Så blir brödernas bilintresse till Stora Dagar

Bröderna Harjula har ett stort gemensamt intresse – bilar. Tillsammans har bröderna en grupp med sina vänner som de kallar för ”Harjulas Garage” och för andra året i rad samlar de in pengar till Min Stora Dag i samband med bilträffar och utställningar. Att valet föll på just Min Stora Dag har att göra med att familjen själv fått uppleva Stora Dagar på nära håll.

Bröderna Rasmus och Lucaz från Gävle spenderar många av veckans timmar i garaget. De mekar, bygger om och lagar bilar tillsammans. Förra året blev Lucaz lite av en lokalkändis när han byggde om en bil och lackerade den med stora smurfmotiv signerade lokala graffitikonstnärer.

Eftersom Lucaz själv bara är 14 år är det vännerna i Harjulas Garage som agerar chaufförer åt Lucaz, bland annat till olika bilträffar runtom i Sverige.

Harjulas Garage

Bröderna Harjula tillsammans.

Lucaz har själv upplevt Stora Dagar

Det är just sönernas gemensamma bilintresse som gjort att familjen startat upp Harjulas Garage, något de beskriver som en stor umgängeskrets bestående av bilentusiaster. De anordnar grilldagar i garaget och andra roliga evenemang samt samåker till bilträffar. I samband med detta samlar de även in pengar till Min Stora Dag.

Det är på grund av Lucaz som familjen först kom i kontakt med Min Stora Dag. Han har en allvarlig form av astma som gjort att han behövt ligga inne på sjukhus vid flera tillfällen. För att fylla på med glädje och kraft har han fått uppleva flera aktiviteter tillsammans med Min Stora Dag, bland annat har han sett musikalen Djungelboken och gått på hockeymatch.

– Idag är Lucaz astma i rätt okej skick, men vi har fortfarande en massa läkarbesök och kontroller. Han har en hel del mediciner som han hoppas slippa i framtiden, berättar mamma Sanna och fortsätter:

– Bilen är en del i hans liv som gör att han slipper tänka på sin sjukdom och istället får fokusera på att hjälpa andra barn genom sin insamling.

Harjulas Garage

Lucaz uppmärksammade smurfbil.

”Gör otroligt stor skillnad för barn”

Med Harjulas Garage strävar familjen efter att den gamla bilkulturen ska hitta tillbaka till parkeringsplatserna – att man ska kunna parkera sin bil, samtala om livet och ta en fika tillsammans med andra bilentusiaster.

Familjen, och flera av vännerna i Harjulas Garage, har själva barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser så att samla in pengar till Min Stora Dag har känts naturligt.

– Dessa saker gör otroligt stor skillnad i ett barns dagar när de inte alls mår bra, de får något att se fram emot, säger Sanna.

Varmt tack för er insamling säger vi på Min Stora Dag! Tillsammans sprider vi livsviktig glädje till fler barn som kämpar. Vill du också starta en insamling till förmån för Min Stora Dag? Läs mer här.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner