Nyheter
Generalsekreterare Jennifer McShaneGeneralsekreterare Jennifer McShane
NYHET

I sommar får många barn ett värdefullt avbrott

På Min Stora Dag gläds vi åt att vi fått ljusare tider och att samhället så smått börjat öppna upp. Nu har vi till exempel äntligen börjat erbjuda våra barn parkbesök igen!

Vi har precis uppdaterat hemsidan med massa roliga upplevelser att ansöka om inför årets varmare månader och häromdagen tog vi emot hela 430 ansökningar till Stora Dagar på en enda dag. Vårt högsta antal någonsin på så kort tid, vilket också visar på det otroligt stora behovet av stöd för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser i dessa tider.

För pandemin har påverkat vår målgrupp, och vi vet att det dessutom är särskilt jobbigt att kämpa med en sjukdom eller diagnos under ett lov, när alla andra är lediga och har roligt. Att behöva ta mediciner varje dag på sommarlovet, eller vara tvungen att åka till sjukhuset för prover istället för till badstranden är tungt. Då behövs något som ger ett stärkande avbrott och där blir en Stor Dag en positiv upplevelse som ger uppmuntran, styrka och inspiration att orka fortsätta kämpa.

”Att åka till sjukhuset för prover istället för till badstranden är tungt”

I år planerar vi att genomföra Stora Dagar för över 8 000 barn. Ditt engagemang är avgörande för vår verksamhet och betyder att vi kan fortsätta vårt arbete med att ge barnen en välbehövlig paus från en tung vardag.

Ett mycket bra sätt att som givare få kvitto på att pengarna används rätt är att läsa vår årsrapport. Här finner du förklarande bilder och siffror och framför allt många berättelser från barn och föräldrar som illustrerar vikten av en Stor Dag och hur gåvorna använts.

Tusen tack för att du är med oss och med varm önskan om en härlig sommar,

Jennifer McShane
Generalsekreterare Min Stora Dag

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner