Nyheter
Marika Lindblom skänker en del av sina intäkter till Min Stora DagMarika Lindblom skänker en del av sina intäkter till Min Stora Dag
NYHET

Marikas butik ger glädje till barn som kämpar

I slutet av augusti förra året slog Marika Lindblom upp portarna till en helt ny butik. Butiken fick namnet Vildungar och en del av intäkterna har Marika valt att skänka till Min Stora Dag.

Från Habo utanför Jönköping sprids glädje och kraft till barn i hela Sverige. Det är Marika Lindbloms butik som bidrar med pengar så att fler barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kan få glädjefyllda upplevelser.

Butiken, som ligger i en omgjord gammal banklokal, säljer barnkläder och leksaker på kommission. Det betyder att kunder lämnar in kläder som butiken sen säljer åt dem. För tillfället har butiken nästan 400 inlämnande kunder.

– Jag känner att vi människor mer och mer vill handla med hjärtat, en tanke på miljön och framtiden för våra barn, säger Marika.

Kläderna i ”valvet” bidrar till Min Stora Dag

Även om mycket av kläderna försvinner fort, så blir en del kvar. Efter två månader märks de kläderna upp, sorteras i storleksmärkta lådor och ställs in i ”valvet”.

– Min butik ligger i en före detta banklokal och det vi benämner som ”valvet” är helt enkelt det gamla bankvalvet! Där säljer vi de kläder som inte blivit sålda i butik till fyndpriser, berättar Marika.

50 procent av den försäljningen går tillbaka till butiken och 50 procent skänker Marika till Min Stora Dag. Efter knappt ett år är butiken uppe i 20 000 kronor som skänkts till Min Stora Dags arbete.

Stort tack för ditt engagemang säger vi på Min Stora Dag! Vill du också starta en insamling? Läs mer här.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner