Nyheter
IFK Sala anordnade tomtejogg. På bilden: William Ahlin, Åke Lantz och Kristoffer Ahlin.IFK Sala anordnade tomtejogg. På bilden: William Ahlin, Åke Lantz och Kristoffer Ahlin.
NYHET

Tomtejogg på julafton för Min Stora Dag

På självaste julafton anordnade IFK Sala en tomtejogg. Alla som ville fick ta på sig en tomteluva och ge sig ut och motionera. Allt till förmån för Min Stora Dag.

Det finns många sätt att delta i tomtejoggen som IFK Sala varje år anordnar till förmån för välgörenhet. Den här julen skänktes pengarna till Min Stora Dag och deltagarna gick, joggade, sprang, cyklade eller gjorde någon annan aktivitet.

– Nu i coronatider motionerar var och en för sig eller i mindre grupper. Man swishar sedan till föreningen ett valfritt belopp som ska gå till Min Stora Dag, berättar Sören Karlsson som är kassör i föreningen.

En tomtejogg över förväntan

Sören Karlsson berättar att hela evenemanget var över förväntan. Cirka 100 medlemmar deltog i tomtejoggen den här gången.

På bilden här ovan syns William Ahlin, Åke Lantz och Kristoffer Ahlin som alla deltog på olika sätt. Åke Lantz  är ordförande i föreningen och dagen till ära tog han en promenad på åtta kilometer.

Föreningen dubblade pengarna

Föreningen bestämde sig även för att bidra med lika mycket pengar om de fick in från deltagarna. Totalt landade summan då på drygt 40 000 kronor. Pengar som kommer glädja många barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Tusen tack för er gåva säger vi på Min Stora Dag! Vill du också starta en insamling? Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Otilia på sin Stora DagOtilia på sin Stora Dag

Starta en insamling

Är du intresserad av att starta en insamling till förmån för Min Stora Dag? Pengarna du samlar in ger kraft och glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Klicka på knappen nedan för att läsa mer om hur du gör.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner