Nyheter
NYHET

Moster Marielle blir årets Mitt Stora Stöd

Elsas moster Marielle har funnits där för hela familjen genom mycket oro och tuffa operationer. Marielle har otröttligt tröstat och visat Elsa att livet kan bli bra trots svårigheter. Idag, på World Kindness Day, får Marielle därför motta årets Mitt Stora Stöd-utmärkelse.

Elsas mamma Madeleine berättar:

”Jag kan räkna upp otaliga gånger hon har ställt upp för oss men det är framför allt hennes styrka som jag vill förmedla. Marielle har tröstat vår dotter när hon gråtit av smärta efter en 12 timmars ryggoperation, hon har torkat min dotters tårar när hon är ledsen för att världen inte är anpassad för henne, hon har uppmuntrat henne att se det positiva i sådant som är svårt, att det svåra kan få min dotter att växa. Hon, liksom min dotter Elsa, är en kämpe som förtjänar att uppmärksammas.”

”En kämpe som förtjänar att uppmärksammas”

Varje år delar Min Stora Dag ut utmärkelsen Mitt Stora Stöd som går till någon som på ett osjälviskt, omtänksamt och positivt sätt stöttar ett barn med en allvarlig sjukdom eller diagnos.

Så här säger Jennifer McShane, jurymedlem och  generalsekreterare på Min Stora Dag, om årets arbete med Mitt Stora Stöd:

– Tänk att det är lika svårt att utse mottagaren av Mitt Stora Stöd varje år. Vi har tagit del av hundratalet fantastiska nomineringar om vardagshjältar som bestiger berg i sin strävan att stötta barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Det är underbart att få ta del av humanism och kärlek som finns omkring barnen som har det svårt. Fantastiska moster Marielle är ett levande exempel på det. Hon blev till sist juryns val som årets Mitt Stora Stöd, och hon är en mycket inspirerande person att få lyfta lite extra idag på World Kindness Day. Hon finns där och peppar dag ut och dag in, med kloka stärkande ord när allt känns tungt och med en trygg hand att hålla i inför läskiga operationer. De barn vi på Min Stora Dag möter har en annorlunda och ibland riktigt tuff vardag. Då behövs personer som Marielle. Så heja henne och heja alla andra vardagshjältar där ute. Sträck på er lite extra idag!

Ge kraft till barn som kämpar

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

100
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Våra Stora Dagar

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar. I år får över 8 000 barn och unga med allvarliga sjukdomar eller diagnoser vara med om en Stor Dag. En dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner