Nyheter
Jennifer McShane tillsammans med sälen Harry, Tallink Siljas maskotJennifer McShane tillsammans med sälen Harry, Tallink Siljas maskot
NYHET

Tallink Silja ny officiell upplevelsepartner till Min Stora Dag

Tallink Silja och Min Stora Dag har idag ingått samarbetsavtal. Som officiell upplevelsepartner till Min Stora Dag kommer Tallink Silja att bidra med kryssningsupplevelser, insamlingar och andra aktiviteter ombord och i land för att stötta barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

– Barn älskar kryssningar, och kryssningar är det vi kan bäst! Därför kan vi inte tänka oss något mer meningsfullt än att få vara med och bidra till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får ett avbrott i en tuff vardag och en morot för att orka fortsätta kämpa, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja AB.

Ungefär 200 000 barn och unga i Sverige kämpar med en allvarlig sjukdom eller diagnos. Min Stora Dag arbetar med att uppfylla önskningar och skapa glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för dessa barn. Det finns fyra olika typer av Stora Dagar, alltifrån en egen Stor Dag där de allvarligast sjuka barnens önskan uppfylls, till upplevelser i grupp, temaanpassade läger och upplevelsepaket för hela familjen.

Partnerskapet innebär att Tallink Silja blir en naturlig del av Min Stora Dag och bidrar med hjälp av kryssningsupplevelser, insamlingar, aktiviteter ombord och produkter utifrån barnens önskemål och Min Stora Dags behov.

”En kryssning är ett fantastiskt alternativ där hela familjen kan få njuta”

– Vi är otroligt glada över att Tallink Silja efter några år av sporadiskt samarbete nu har valt att formalisera samarbetet och bli en officiell partner till oss på Min Stora Dag. Pandemi och sedan inflation har gjort livet extra tufft för många barn i vår målgrupp och deras familjer just nu. Att resa långt kan vara ansträngande när man kämpar med en sjukdom och då är en kryssning ett fantastiskt alternativ där hela familjen kan få njuta och få en viktig paus från sin kamp för en stund. Vi ser verkligen fram emot att sprida livsviktig glädje tillsammans, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

– Under pandemiåren hade vi förmånen att få jobba med Min Stora Dag ett antal gånger. Vi insåg då att vi är en perfekt match, och började fundera över möjligheter till ett fördjupat samarbete. Och nu är vi äntligen där! Att få se barnen och deras familjer njuta tillsammans, skratta, äta gott och ladda batterierna är fantastiskt och vi ser verkligen fram emot att få välkomna ännu fler av dem ombord framöver, säger Ola Bengtsson, befälhavare ombord på Silja Symphony.

För mer information kontakta
Erika Janson, kommunikationschef Tallink Silja, erika.janson@tallinksilja.com eller 070 990 19 99
Karolina Genberg, pressansvarig på Min Stora Dag, karolina.genberg@minstoradag.org eller 070 455 20 80

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner