Nyheter
Svenska Ishockeyförbundet och Min Stora DagSvenska Ishockeyförbundet och Min Stora Dag
NYHET

Min Stora Dag och Svenska Ishockeyförbundet fortsätter sprida glädje tillsammans

Det mångåriga samarbetet mellan Svenska Ishockeyförbundet och Min Stora Dag fortsätter, med ambitionen att tillsammans uppfylla önskningar för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Svenska Ishockeyförbundets landslag har i flera år haft förmånen att få besök av barn från Min Stora Dag, vars uppdrag är att uppfylla önskningar och sprida livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Närmaste tillfället blir för Tre Kronor under Beijer Hockey Games i Karlstad, 8–11 februari. Barnen kommer då bland annat att få besöka omklädningsrummet, ge high fives till spelare på väg ut till match, få bilder och autografer och så klart kolla på hockeymatch. Det kommer att bli en oförglömlig dag. En dag för att orka flera.

– Att titta på och utöva idrott är verkligen glädje för många människor, och det är en sanning inte minst för de många barn som vi på Min Stora Dag möter. Att få träffa sin idol, eller få en riktig VIP-upplevelse i samband med en match kan både bli en viktig energiboost i en sjukdomstyngd vardag, och den faktor som faktiskt motiverar att orka fortsätta kämpa lite till. Vi är oerhört glada och stolta över samarbetet med Svenska Ishockeyförbundet som betyder att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får uppleva riktig hockeylycka, samtidigt som de får en kraftgivande paus ifrån mediciner och behandlingar. Att vi tillsammans kan ge en dag för att orka flera, säger Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane.

– Vi vill inget hellre än att ge alla hockeyintresserade glädjefyllda upplevelser, inte minst de barn och ungdomar som vi kommer i kontakt med genom samarbetet med Min Stora Dag. Att se glädjen framförallt hos barnen men även hos våra spelare och ledare när de får träffas känns väldigt bra, så vi ser fram emot ett givande och viktigt samarbete framöver, säger Johanna Helgesson, evenemangsansvarig Svenska Ishockeyförbundet.

Om Svenska Ishockeyförbundet
Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner