Nyheter
Jennifer McShane och Jan Gradvall sitter tillsammans på en scen under Hela Spektrat.Jennifer McShane och Jan Gradvall sitter tillsammans på en scen under Hela Spektrat.
NYHET

Välkommen på årets Hela Spektrat-webbinarium

Autism- och Aspergerförbundet och Min Stora Dag arrangerar för tredje året i rad ett seminarium på temat fritid för barn med autism. Årets Hela Spektrat-webbinarium gästas av bland andra Elisabeth Wiklander, Mikael Rosén, Mary Pope och Anna Stadling. Moderator är journalisten Jan Gradvall.

När: Tisdag 15 mars
Var: Online (publiceras här den 15 mars)

Varmt välkommen att ta del av inspirerande och tänkvärda samtal kring hur vi kan skapa fler positiva sammanhang, mer meningsfulla aktiviteter och framför allt en bättre anpassad och tillgänglig fritid för barn med autism!

Projektet Hela Spektrat är initierat av Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet för att bidra till en mer givande fritid och fler meningsfulla sociala sammanhang för barnen i målgruppen. Unga med autism har ibland svårt att hitta det där sammanhanget eller den där aktiviteten som kan fylla på med energi. Det krävs förståelse, rätt bemötande och ofta anpassningar för att kunna delta. Här kan du läsa mer om projektet och tidigare aktiviteter.

Hela Spektrat är finansierat av Postkodlotteriet och sträcker sig över fyra år.

Mer om de som medverkar

Elisabeth Wiklander, cellist

Elisabeth Wiklander
Elisabeth är cellist i London Philharmonic Orchestra och autistisk förespråkare för neurodiversitet. I samtalet med Jan Gradvall berättar Elisabeth om sin musikaliska resa som ledde till en utlandskarriär, men även hur hennes diagnos i vuxen ålder innebar en lättnad och hur vi borde omfamna våra olikheter.


Mikael Rosén, simmareMikael Rosén

Lyssna på Mikael Roséns inspirerande livshistoria om hur han som barn var den enda i klassen som inte kunde simma, till att han som vuxen tar hem 19 SM-guld i just simning och vinner Vansbrosimningen tre gånger. Idag är Mikael förbundskapten för öppet vatten-landslaget. Vi ber också Mikael om hans bästa tips för att få barn med autism att trivas i vattnet.

Anna Stadling, artist och mammaAnna Stadling
Anna är en av Sveriges mest erfarna artister och är känd för ett uttryck och texter som berör. Anna delar med sig av sina erfarenheter som förälder och framför även sången ”John Henry”, skriven om och till sonen med diagnos.

 

Mary Pope, student och nominerad till Lilla AugustprisetMary Pope
För Lilla Augustpriset-nominerade Mary är att läsa och skriva en lika självklar del av hennes vardag som att äta och dricka. Hon fascineras av utmaningen att sätta ord på tankar. Vi pratar med Mary om skrivandet och hur roligt och berikande det kan vara.  

 


Mats Jansson, sakkunnig på Autism- och Aspergerförbundet Mats Jansson

Mats är sakkunnig utredare och redaktör på Autism- och Aspergerförbundet och har lång praktisk yrkeserfarenhet av autismspektrat. Hör Mats tankar och kommentarer till Hela Spektrats alldeles nya Novus-undersökning om hur fritiden ser ut för barn med autism.

 

Jan Gradvall på Hela SpektratJan Gradvall (moderator)
En av Sveriges mest kända journalister inom populärkultur. Skriver i DI Weekend och medverkar regelbundet i TV4 som Popprofessorn. Jan Gradvall har fått flera priser där hans fokus på begriplighet och folkbildning lyfts fram. Han har även personliga erfarenheter av de frågor som tas upp på seminariet. Foto: Maja Brand

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner