Nyheter
Ett tecknat hjärtaEtt tecknat hjärta
NYHET

Hos Min Stora Dag är barnens bästa alltid i fokus. Vi arbetar för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Där ingår självklart också dessa barns psykiska hälsa.

Under 2018 mottog Min Stora Dag därför ett öronmärkt stöd från norska Kavlifondet för en satsning kring barn och ungas psykiska hälsa. Vi vill lägga ännu mer fokus på de styrkor, individuella resurser och intressen som barn och unga har. Vi kommer fördjupa vår kunskap och ytterligare utveckla våra Stora Dagar och aktiviteter med hänsyn till barn och ungas psykiska hälsa. Genom inkluderande aktiviteter kan negativa spiraler brytas. Det blir ett viktigt arbete där vi vill göra skillnad!

  • Vi vill ständigt förbättra vår verksamhet och anpassa oss till de unika behov som vår målgrupp har. Därför är vi så glada att kunna påbörja denna viktiga satsning med hjälp av Kavlifondet. Detta krafttag kommer i alla olika delar stötta Min Stora Dags övergripande syfte: Att sprida glädje och kraft genom avbrott i en tuff vardag, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

Barn och ungas psykiska hälsa är ett viktigt och självklart område för Min Stora Dag och ett av Kavlifondets prioriterade områden.

  • Min Stora Dag gör ett enastående arbete för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser och deras familjer i Sverige. Det är med stor glädje Kavlifondet har ingått i detta samarbetsavtal, så att denna satsning på barn och ungas psykiska hälsa kan genomföras, säger Elise Iversen, chef för Kavlifondet.

Fokus i satsningen är på att ytterligare anpassa och utveckla Min Stora Dags aktiviteter och Stora Dagar med hänsyn till barn och ungas psykiska hälsa. Satsningen kommer att innebära kunskapshöjande insatser för Min Stora Dags personal och volontärer samt rikta sig mot allmänheten för att skapa insikt och kompetens kring psykisk hälsa och de unika resurser som finns hos alla barn och unga.

Om Kavlifondet

Kavlifondet använder hela överskottet från Kavlikoncernen för att stötta goda projekt inom välgörenhet, humanitära insatser, forskning och kultur. Kavlifondet äger också Kavli Sverige, som bland annat producerar mjukost, sås och senap. 

Läs mer om Kavlifondet: www.kavlifondet.no 

Kavlifondet på Kavli Sveriges hemsida: En givande filosofi

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner