Nyheter
Rubayet och Mia ler in i kameran.Rubayet och Mia ler in i kameran.
NYHET

Rubayet och Mia – nya medlemmar i medicinska rådet

Vi är så glada att få välkomna Rubayet Islam och Mia Göransdotter Hammar till vårt medicinska råd. Rubayet arbetar till vardags som sjuksköterska på BUP i Skärholmen och Mia som skolsjuksköterska på Engelska skolan i Östersund och som samordnande skolsköterska för norra regionen.

Min Stora Dags medicinska råd hjälper bland annat till med hälso- och sjukdomsrelaterade tolkningar och bedömningar. Mias värdefulla kunskap från skolans värld och elevhälsoperspektiv kommer ge oss ökad insikt om målgruppen och bidra till att vi kommer kunna förbättra vårt arbete inom området.

– Jag har under snart 17 år följt barn och ungdomar i skolan. Jag har sett elever med bland annat NPF-problematik och problematisk skolfrånvaro kämpa så hårt för lyckas i skolan. Genom den erfarenhet jag har så hoppas jag att jag kan förmedla och bidra till verksamheten att inte glömma de barn som ”går under radarn”. De barn och ungdomar som kanske inte hörs och syns men som är i så stort behov av uppmuntran.

Mia berättar att hon dagligen ser elever som kämpar med sina sjukdomar och diagnoser.

– Då känns det inspirerande och viktigt att få vara med i en organisation som kan ge dessa barn och ungdomar lite glädje i en övrigt tuff och utmanande tid, säger Mia.

Utveckling av samarbetet med BUP
Rubayet har länge varit engagerad i Min Stora Dags arbete genom att dela ut upplevelsepaket på BUP. Hans erfarenheter från mottagningen och stora kännedom om målgruppen kommer bli en viktig del i att utveckla Min Stora Dags samarbete med BUP.

– Jag som sjuksköterska på BUP vet att jag kan nå ut till många familjer oavsett bakgrund, kultur, behov, möjligheter och svårigheter för att underlätta deras vardag, ombesörja med det stöd och den hjälp som kan komma att behövas samt sätta ett stort leende på läpparna på alla jag möter, säger Rubayet.

– Att få sitta i Min Stora Dags medicinska råd betyder enormt mycket då jag vet att jag kan vara delaktig i arbetet framåt och nå ut till de allra mest behövande med hopp om att kunna förbättra livskvalitén för så många som möjligt.

Min Stora Dags medicinska råd består sedan innan av fyra medlemmar. Läs mer om rådets arbete här.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner