Nyheter
Insamlare och medarbetare ler in i kameran.Insamlare och medarbetare ler in i kameran.
NYHET

Min Stora Dag på tur – träffade fantastiska insamlare

För några veckor sen åkte tre av våra medarbetare till Skåne för att vara med under en golftävling i Helsingborg där Min Stora Dag hade privilegiet att vara förmånstagare. På väg ner till tävlingen passade Hanna, Lisa och Maria på att besöka två insamlare som på olika sätt bidragit till Min Stora Dags verksamhet – Inge i Ljungby och Mona i Liatorp!

Det finns många småföretagare i Sverige som engagerar sig för Min Stora Dag. Deras bidrag är oavsett storlek lika viktiga för oss. Vi passade därför på att säga hej till några av alla våra fantastiska insamlare när vi hade vägarna förbi i slutet av maj.

Första stoppet blev hos Inge Heimensen som driver en av Smålands populäraste bröllopsbutiker i Ljungby @Dreamwear Bridal House. Under 2022 hade butiken 10-årsjubileum och samlade i samband med det in pengar till förmån för Min Stora Dag.

Att välja Min Stora Dag var klockrent

För ett jubileum krävdes något stort och då kom vi på idén att organisera en välgörenhetsgala. Att välja Min Stora Dag var klockrent – från vår stora dag, till bröllopspars stora dag till Min Stora Dag, säger Inge.

En gala som gav mersmak
Galan blev en succé och gav helt klart mersmak. Inge la efter kvällen även upp två Tradera-auktioner för att på så sätt samla in ännu mer pengar. Totalt samlade hon, hennes vänner och kunder in fantastiska 62 000 kronor.

Inge kommer ursprungligen från Holland och har bott i Sverige i 21 år. Hennes bröllopsbutik visade sig vara både inspirerande och inbjudande med tyll, klänningar och bröllopsattiraljer från golv till tak. Nu finns även en Min Stora Dag-nalle där för att ge brudparen tur på deras stora dag.

Maria, Lisa, Mona och Hanna ler in i kameran.

Min Stora Dag besöker Mona som driver second hand-butiken Mejer1 i Liatorp och som har samlat in pengar till Min Stora Dag.

Second hand-butik och amerikanska pannkakor
Nästa stopp gick till Mona Wickström som driver second hand-butiken Mejer1 i Liatorp. Hon och hennes man Göran tog emot i den gamla Mejerilokalen som gjorts om till second hand-butik och café. Här har de skapat en central mötesplats i Liatorp där olika evenemang avlöser varandra och där det bjuds på nybakat blandat med amerikanska pannkakor.

Mona har under flera år givit allt överskott från butiken till Min Stora Dag vilket under åren blivit en otroligt fin summa på 40 000 kronor.

Det känns så fint att kunna bidraga

Mejeri 1 Liatorp började stödja Min Stora Dag 2017 där det blivit några pauser under pandemin, men det känns så fint att kunna bidraga och att barnens önskningar på så sätt kan gå i uppfyllelse, säger Mona.

Tack Inge, Mona och Göran för fina besök och ett extra stort tack för era fantastiska gåvor som omvandlas till kraftgivande Stora Dagar! Läs mer här om hur du skapar en egen insamling.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner