Nyheter
Svante Norgren, överläkare och temachef på Astrid Lindgrens barnsjukhusSvante Norgren, överläkare och temachef på Astrid Lindgrens barnsjukhus
NYHET

Möt överläkare Svante Norgren

Det är många barn som ligger inne på sjukhus och som kämpar med en tuff vardag. Min Stora Dag har ett nära samarbete med barnsjukhusen i hela landet och många barn- och ungdomsmottagningar. Möt överläkare Svante Norgren!

Sjukvårdspersonal hjälper oss att nå vår målgrupp, bland annat genom att nominera barn som har det extra svårt till Stora Dagar. Vi har även ett medicinskt råd som stödjer oss i hälso- och sjukdomsrelaterade tolkningar och bedömningar. Vårt medicinska råd är en avgörande länk mellan Min Stora Dag, barnen och vården.

Vi passar på att säga hej till Svante Norgren, överläkare och temachef på Astrid Lindgrens barnsjukhus, och även en del av Min Stora Dags styrelse och medicinska råd.

Hej Svante, tack för att vi får ställa några snabba frågor till dig!

Vi är nyfikna på att höra, hur ser en vanlig dag ut för dig på jobbet?
– Omöjligt att säga, ingen dag är lik en annan. Långa dagar och många möten och högt tempo. Mycket handlar om att se till att allt fungerar för våra patienter och medarbetare, lösa det som inte fungerar och hitta nya vägar framåt för en bättre vård.

Kan du ge en kort beskrivning av läget på sjukhusen just med tanke på coronaviruset?
– Just nu har de medarbetare som vi lånats ut till covidvården inom vuxensjukvården kommit tillbaka och vi öppnar alla vårdplatser och operationssalar igen. Men vården är fortfarande starkt påverkad av corona, vi bär skyddsutrustning och våra åtgärder för att minska risken för smittspridning innebär tyvärr att vistelsen på barnsjukhuset inte blir lika ”barnvänlig” som annars.

Vad är det bästa med ditt arbete?
– Jag träffar många människor från olika delar av samhället och vi kan verkligen göra mycket bra för våra patienter och deras familjer.

Vad gör du som representant för det medicinska rådet?
– Som representant för det medicinska rådet fungerar jag som en länk mellan sjukhusen och Min Stora Dag. Tillsammans hittar vi vägar för att sprida så mycket glädje och energi till barnen som möjligt.

Hur upplever du i ditt arbete att Min Stora Dag gör skillnad?
– Min Stora Dag bidrar med så mycket för våra patienter som gör att de fylls med positiv energi som underlättar både i vardagen och under besvärliga utredningar och behandlingar på sjukhuset.

Varför har du valt att hjälpa Min Stora Dag?
– Min Stora Dag är en utmärkt samarbetspartner – det finns så mycket engagemang, kompetens och energi. Alla medarbetare brinner för att sprida glädje, omtanke och positiv energi.

Hur brukar en nominering gå till där du jobbar? Hur är du involverad?
– På två sätt, dels genom att sprida kunskap om Min Stora Dag och hur man kan nominera, dels genom att själv identifiera och nominera kandidater.

Logga: Barn på sjukhusdagenLogga: Barn på sjukhusdagen

Visa ditt stöd på barn på sjukhusdagen

Den 6 april är det barn på sjukhusdagen. Då uppmärksammar Min Stora Dag alla de barn som har en tuff vardag med sjukhusvistelser och behandlingar.

Stöd oss och ge glädje till barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Klicka här nedan för att lära känna Nataniel och Vera, två barn som alltför väl vet hur det är att spendera tid på sjukhuset.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner