Nyheter
Må Bra-kören samlar pengar till Min Stora DagMå Bra-kören samlar pengar till Min Stora Dag
NYHET

Skönsjungande kör samlar pengar till Min Stora Dag

Sedan 2017 har Må Bra-kören från Kumla- och Fjugerstatrakten samlat in pengar till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Allt för att ge dem en glädjefylld och kraftgivande paus genom Min Stora Dag. I maj bjöd de in till schlagerkonsert och passade såklart på att i vanlig ordning kraftsamla för barnen.

Det var en nästintill fullsatt lokal när Må Bra-kören äntrade scenen i Sparbanksbörsen Fjugesta. Omkring 100 personer var på plats för att höra körens tolkningar av en mängd olika schlagerlåtar. Siw Liverholm, en av körmedlemmarna, beskriver kvällens program som lättillgängligt och trevligt med flera duktiga solister.

Publiken fick höra låtar som ”Dag efter dag”, ”Tusen och en natt” och ”Sånt är livet”. Totalt bjöd kören på 23 olika nummer under den timmes långa konserten. Allt under ledning av körledaren Anders Ekstrand.

– Vi känner oss jättenöjda och fick mycket beröm från publiken, säger Siw.

Samlat in tusentals kronor till Min Stora Dag

Ända sedan 2017 har kören samlat in pengar till förmån för Min Stora Dag och schlagerkonserten var inget undantag. Allt överskott under kvällen gick till Min Stora Dag och totalt blev det en summa på 3 700 kronor.

Schlagerkonserten var körens första stora konsert efter coronapandemin och Siw berättar att hon brukar prata lite om Min Stora Dag och körens insamling under konserterna för att skapa engagemang hos publiken.

Totalt har kören genom åren nu samlat in över 40 000 kronor. En fantastisk summa! Stort tack för ert engagemang säger vi på Min Stora Dag.

Vill du lära dig mer om hur man startar en insamling? Läs mer här.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner