Nyheter
Elliot spelade saxafon som en del av Sundsvalls gatuartisterElliot spelade saxafon som en del av Sundsvalls gatuartister
NYHET

Gatuartister samlade in pengar till Min Stora Dag

Tänk att sommarjobba och samtidigt göra gott för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Det var något som 13 ungdomar i Sundsvall fick chansen att göra i sommar. Över 15 000 kronor lyckades de unga artisterna skramla ihop till Min Stora Dag.

Sång, saxofon och clownföreställningar. Det är bara några av sakerna som gatuartisterna i Sundsvall uppträdde med i somras – och det verkar ha varit en succé. De sommarjobbande artisterna hade som mål att samla in 5 000 kronor till Min Stora Dag, men lyckades få in över 15 000 kronor!

– Som handledare som arbetat med gatuartisterna i många år ser jag varje år hur glada gatuartisterna blir när de känner att de skänkt pengar till en organisation som gör så bra saker för människor, säger Rebecca Lampinen, handledare för Sundsvalls Gatuartister.

”Använd dig av dina styrkor”

Ungdomarna fick i början av sommaren själva välja vilken organisation de ville skänka pengarna till. Efter en demokratisk process beslutade de sig för att pengarna skulle gå till Min Stora Dag.

Allt som artisterna samlade in från sin publik runt om i Sundsvalls kommun gick oavkortat till Min Stora Dags arbete.

Marija framträdde som clown som en del av Sundsvalls gatuartister

Marija uppträdde som clown som en del av Sundsvalls gatuartister.

– Du måste inte alltid ha egna pengar att skänka, utan använd dig av dina styrkor och hitta sätt som funkar för just dig om du vill göra något fint för någon annan. Dessutom – som gatuartist skänker du även glädje till de som får ta del av din talang, konstaterar Rebecca Lampinen.

Stort tack för ert stöd! Vill du också skapa en insamling till förmån för Min Stora Dag? Läs mer här.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner