Nyheter
NYHET

Välkommen till 2024 års Hela Spektrat-seminarium!

Ta del av inspirerande samtal om hur vi tillsammans kan skapa fler glädjefyllda sammanhang och en mer meningsfull fritid för barn med autism.

När? Tisdag 12 mars klockan 08.15 – 11.45
Var? Lilla Cirkus, Stockholm

Seminariet är helt kostnadsfritt. Vi bjuder på dryck och smörgås från kl.8.15, samt lätt förfriskning i pausen.

Moderator: Petra Nordlund McGahan, journalist.

Ur programmet:

● Vikten av att vara del av ett sammanhang
● Ledarskap och hur man anpassar sin organisation
● Ny forskning – en positiv riktning
● Föräldrars erfarenheter och råd
● Leva med autism – barn och vuxna berättar
● Så ger vi barnen en mer glädjefylld fritid

Vi möter experter, föräldrar och inspiratörer – samt barn och vuxna med autism. Läs mer om alla medverkande nedan – programmet uppdateras löpande.

Vid eventuella frågor kontakta oss på evenemang@minstoradag.org

ANMÄL DIG HÄR

Hela Spektrat är ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism Sverige som finansieras av Postkodlotteriet. År 2024 är projektets femte år.

Mer om de som medverkar

 

Sven Bölte, Min Stora Dag

Sven Bölte
Chef för KIND och professor i barn- och ungdomspsykiatrisk vetenskap vid Karolinska Institutet
Sven är en av världens främsta autismforskare och kommer lyfta ett av de senaste forskningsprojekten inom ämnet, där fokus är på de faktorer som gör att barnet lyckas. Ett helt nytt synsätt inom forskarvärlden. Sven tar även upp varför det är viktigt även för personer med autism med sociala sammanhang.

Jakob ForssmedJakob Forssmed
Sveriges social- och idrottsminister
Ett exklusivt samtal med socialministern om vilka satsningar regeringen gör för att möjliggöra för fler barn och unga med funktionsnedsättningar som autism att vara med i fritidsaktiviteter. Jakob Forssmed delar med sig av sina tankar kring betydelsen av att skapa bättre förutsättningarna för våra barn och unga till mer rörelse och gemenskap. Foto: Ninni Andersson/Regeringskanslie

Anna Borg

Anna Borg
Specialpedagog, författare och initiativtagare till Nytorpsmodellen
Anna berättar om sitt framgångsrika arbetssätt för att motverka hemmasittande skolungdomar och hur ett fritidsintresse är en viktig del av det. Hon ger även tips på hur man hjälper sitt barn att hitta ”sin” fritidsaktivitet.

 

Måns Lööf

Måns Lööf
Föreläsare och folkbildare inom NPF för fritidsverksamheter
Måns är i grunden utbildad sjuksköterska och arbetar inom barn-och ungdomspsykiatrin. Han har tagit fram en metod som handlar om att anpassa verksamheten till den målgrupp som har störst behov av tydlighet, struktur och förutsägbarhet. Resultatet: en bättre verksamhet för alla.

 

Lisa IderingLisa Idering
”Funkismorsorna” och mamma till Kalle och Pelle
Lisa driver tillsammans med Anna och Petra succépodden ”Funkismorsorna”. Lisa vet hur utmanade föräldraskapet kan vara och hur svårt det kan vara att hitta en passande fritidsaktivitet för hennes barn med bl a autism och IF. Vi får höra hur hon hittade 14-årige Kalles aktivitet och hur det påverkat hans liv.

 

Mats Jansson
Mats Jansson
Sakkunnig utredare Autism Sverige
Mats har lång yrkeserfarenhet av autism. Här ger han publiken grundläggande kunskap om diagnosen och den förståelse och anpassning som krävs för att även barn med autism ska kunna delta i fritidsaktiviteter.

 

Charlie MichaelsenCharlie Michaelsen
Komiker och föreläsare
Fjolårets skrattsuccé är tillbaka! Charlie bjuder på nya godbitar ur sin föreläsning ”Vilse bland diagnoser och hemmasittare” som ger en träffsäker och komisk inblick i livet som npf-förälder. Charlie har själv adhd och är ensamstående med tre barn varav två har autism och alla har adhd.

 

Anna Stadling Anna Stadling
Artist
Anna är en av Sveriges mest erfarna artister och är känd för sitt unika uttryck och texter som berör. På seminariet får vi njuta av hennes fantastiska sångröst och vi får även höra några ord kring hennes egna erfarenheter av att vara mamma till en son med autism.

 

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner