Nyheter
Volontär Olivia LjungbergVolontär Olivia Ljungberg
NYHET

Olivia blev volontär – ”En dröm som gick i uppfyllelse”

22-åriga Olivia Ljungberg är en av våra 250 engagerade volontärer runt om i landet. För Olivia var det en dröm som gick i uppfyllelse när hon blev volontär för Min Stora Dag. Hon har nämligen själv fått uppleva flera Stora Dagar som barn och har sedan dess velat bli volontär.

Olivia från Råneå föddes med en immunbristsjukdom som hon kommer att leva med hela livet. Sjukdomen är ovanlig, det är bara hon själv och två familjemedlemmar som lever med just den varianten av sjukdomen i hela Sverige.

Olivia har även diagnoserna dyslexi och skenande tal. På grund av sin sjukdom och sina diagnoser kom Olivia i kontakt med Min Stora Dag tidigt i livet.

– Min relation till Min Stora Dag började redan när jag var tio år gammal och fick vara med på min allra första Stora Dag i grupp. Det var efter den dagen som jag visste att jag ville bli volontär för Min Stora Dag när jag blev stor, berättar Olivia.

Idag studerar Olivia sociologiprogrammet på Luleå tekniska universitet och är sedan mars 2020 även volontär för Min Stora Dag.

”Det bästa jag varit med om”

Olivia har upplevt flera olika aktiviteter tillsammans med Min Stora Dag under sin barndom, bland annat Disney on Ice, att vara modell för en dag och vinterläger i Jukkasjärvi. Just minnena av vinterlägret bär hon särskilt med sig.

”Fick massa härliga vänner”

– Det är det bästa jag varit med om. För resan gav mig inte enbart fantastiska minnen som jag kommer att bära med mig resten av livet, utan jag fick också massa härliga vänner.

– Jag kom särskilt nära tre tjejer som jag aldrig träffat förut. Vi klickade verkligen direkt. Under hela lägret var vi med varandra och vi kände oss ”vanliga”, som alla andra. Vi såg inte varandras sjukdomar utan vi såg varandra för de personerna vi egentligen är. Vi blev så bra vänner att några av oss har kontakt än idag, berättar Olivia.

Glad att få ge tillbaka

Sedan Olivia blev volontär har hon i skrivande stund anordnat en biodag för barn och deras familjer samt en egen Stor Dag där barnet önskade sig ett Nintendo.

– Det bästa med att vara volontär för Min Stora Dag tycker jag är att få ge andra barn samma underbara upplevelser och möjligheter att vara med på sådana otroliga aktiviteter som jag själv fick. Upplevelser som får en att glömma det jobbiga och ibland smärtsamma i att ha en sjukdom. Jag är så glad att få ge tillbaka och kunna se på allt både från volontärens sida, men även från barnens sida för att visa att de inte är ensamma, säger Olivia.

Min Stora Dags volontärerMin Stora Dags volontärer

Vill du också bli volontär?

Genom att bidra med din tid och ditt engagemang sprider du glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Vi ansöker om volontärer två gånger per år. Klicka nedan och läs mer om hur det är att vara volontär för Min Stora Dag.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner