Nyheter
Gruppbild på medarbetare från Min Stora Dag och PostkodlotterietGruppbild på medarbetare från Min Stora Dag och Postkodlotteriet
NYHET

6 650 000 kronor till Min Stora Dags viktiga arbete. Vi vill ge ett stort tack till alla lottköpare för ert bidrag via Postkodlotteriet. Tack vare er kan vi ge fler viktiga pauser till barn som kämpar.

Igår arrangerades den årliga Förmånstagarfesten till förmån för Postkodlotteriets förmånstagare. 56 fantastiska organisationer var på plats och fick dela på den otroliga summan 951 980 158 kronor.

Utöver det fantastiska basstödet på 6 650 000 kronor fick vi även 8 951 500 kronor beviljat till vårt specialprojekt ”Hela Spektrat” tillsammans med Autism- och Aspergerförbundet. I projektet kommer Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet bland annat att utveckla specialanpassade läger för barn med autism och deras familjer samt kunskapshöjande insatser genom seminarier. Projektet sträcker sig över fyra år.

”Det här bidraget kommer hjälpa oss att sprida glädje till ännu fler barn”

– Vi är så innerligt tacksamma att Min Stora Dag får vara en av Postkodlotteriets förmånstagare. Det stöd vi får genom alla lottköpare gör verklig  och stor skillnad för vår verksamhet och betyder att vi kan skapa ännu fler glada upplevelser och viktiga pauser för barn och unga som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser. I år hoppas vi nå nära 5 000 barn och det hade varit omöjligt utan det här bidraget. Samtidigt vill vi göra mer och nå fler! Det finns cirka 200 000 barn i vår målgrupp i Sverige och vår vision är att alla de ska få en Stor Dag i någon form, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag och fortsätter:

­– Genom det beviljade specialprojektet Hela spektrat kommer vi kunna utveckla och anpassa vår verksamhet ännu mer för en av våra viktiga målgrupper. Att få göra det här i nära samarbete med Autism- och Aspergerförbundet kommer ge oss den nödvändiga kompetens- och kvalitetsförstärkning som behövs. Nu tar vi ännu ett steg mot att kunna göra verklig skillnad för alla 200 000 barn i Sverige som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner