Nyheter
Volontär Birgitta BurmanVolontär Birgitta Burman
NYHET

Högst upp på Birgittas bucket list – att bli volontär

När Birgitta Burman slutade arbeta hade hon en lista med flera önskningar hon hoppades kunna införliva som pensionär. En av önskningarna var att bli volontär för Min Stora Dag, något hon nu varit i över fyra år. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till Birgitta om sitt volontärsuppdrag.

 Hej Brigitta! Varför har du valt att engagera dig som volontär för Min Stora Dag?

Jag hade en bucket list med ett antal önskningar för vad jag ville göra efter jag slutat arbeta varav volontärsskap på Min Stora Dag var nummer ett. Jag arbetade med en person som länge varit volontär på Min Stora Dag och som berättade hur givande det var. Jag kände starkt att jag ville använda min kompetens och erfarenhet till något som gör skillnad för de barn som har en svår vardag. Att det dessutom är så roligt och givande är ju en enorm bonus!

Kan du berätta om ett särskilt volontärminne som ligger dig varmt om hjärtat?

Jag var del av en Stor Dag och bistod vid ett möte mellan en tonårspojke och hans stora idol Robin Bengtsson. Pojken hade sin familj med sig och vi hade en fikastund på ett hotell i Stockholm. Det blev ett tvåtimmars möte så fyllt av glädje och värme att jag aldrig kommer att glömma det! Robin tog sig all tid i världen och pojken hade en fantastisk upplevelse – de sjöng, kramades och fikade. Sååå fint!

Hur ser du som volontär att en Stor Dag gör skillnad?

Den skapar tillhörighet, glädje och fina minnen. Inte alltid bara för barnet utan också för familjen om de har möjlighet att vara med. De läger jag varit med på har hjälpt barnen att känna att de inte är ensamma om sin situation. De stöttar också varandra på ett fint sätt. Att få vara glad och för en dag glömma det tunga, det känns magiskt att se detta.

Vill du också bli volontär? Vi rekryterar nya volontärer två gånger per år. Här kan du läsa mer.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner