Nyheter
Örebro Innebandy, Min Stora Dags sportkompisÖrebro Innebandy, Min Stora Dags sportkompis
NYHET

Innebandy som ger tillbaka – örebroarna stöttar Min Stora Dag

När Örebro Innebandy spelar är det inte bara fokus på själva sporten. Stor vikt läggs vid att få laget att förstå vikten av att bidra och hjälpa till. Det, och att ge glädje till barn som kämpar, är några av anledningarna till att föreningen valt att stötta just Min Stora Dag.

Sedan 2019 har Örebro Innebandy varit stolt sportkompis till Min Stora Dag. Det betyder att de spelar med Min Stora Dag-loggor på tröjorna och samlar in pengar när möjligheten finns, bland annat via sponsorer.

– Föreningen har aldrig fått in så mycket pengar som nu, företag gillar att vi tar ansvar och ger Min Stora Dag full fokus, berättar Henrik Axling från Örebro Innebandy.

Vill ge glädje via Stora Dagar

Valet att stötta Min Stora Dag var enkelt, enligt Henrik. Flera av ledarna har själva fått uppleva glädjen när deras barn fått upplevelser via Min Stora Dag och ville därför bidra till att fler barn får Stora Dagar.

– Vi tycker om känslan av att det man ger kommer till nytta genom grym glädje i Stora Dagar för barn som behöver, säger Henrik.

”Bara positiva aspekter”

Föreningen har under åren som sportkompis bland annat arbetat med att få ungdomarna att förstå vikten av att hjälpa till. Henrik berättar att många av spelarna nu känner stolthet över att kunna bidra till Min Stora Dag och i sin tur till barn som inte lika självklart kan vara med på träningar.

– I början frågade flera varför vi skulle ha en logga som var rosa. Men efter att vi förklarat och ungdomarna fått insikt, finns bara positiva aspekter kvar. Ungdomarna vet att det är för något bra och att vi, vad vi vet, är unika med detta inom innebandyn, säger Henrik.

Tusen tack för ett engagemang, säger vi på Min Stora Dag! Vill du också bli sportkompis? Läs mer här.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner