Nyheter
NYHET

Min Stora Dag når fler barn med hjälp av Bamse!

Nu lanserar Min Stora Dag en specialtidning med Bamse på tre olika minoritetsspråk; arabiska, farsi och somali. Tidningens syfte är att på ett lekfullt och pedagogiskt sätt beskriva vad Min Stora Dag är och hur man gör för att ansöka om en glädje- och kraftpåfyllande upplevelse. Målsättningen är att fler familjer och barn ska söka om och få möjlighet att uppleva Stora Dagar.

Specialutgåvan med Bamse är en av flera kommunikations insatser i det treåriga utvecklingsprojektet Glädje utan gränser som är helfinansierat av Allmänna Arvsfonden. Projektet fokuserar på att nå fler barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser som har utrikes födda föräldrar och ska säkerställa att fler behövande barn i målgruppen, oavsett språk och bakgrund, får chansen att uppleva en Stor Dag. Tidningen om Min Stora Dag finns på arabiska, somali, farsi samt även svenska och distribueras till barn och familjer via bland annat sjukhus, vårdmottagningar och elevhälsa över hela Sverige som dagligen möter barn och unga i Min Stora Dags målgrupp.

Samarbetet med Bamse är en gammal dröm som går i uppfyllelse.

– Samarbetet med Bamse är en gammal dröm som går i uppfyllelse. Det känns så självklart att vi på Min Stora Dag teamar upp med världens snällaste björn! Med Bamses hjälp hoppas vi att fler ska hitta hjälpen vi erbjuder. Vi hoppas även att berättelserna ska bekräfta och peppa barn som kämpar. Vi vet att en Stor Dag stärker självkänslan och bidrar till att utsatta barn känner sig sedda och utvalda. Insatserna hjälper även hela familjer, och i förlängningen bidrar vi till ett starkare och mer inkluderande samhälle. Vår önskan är att alla barn som ännu inte fått vara med om en Stor Dag ska få uppleva den snart. Här ska språk och bakgrund inte stå i vägen för någon, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

 

Läs mer om Bamse och Glädje utan gränser här!

Jobbar du inom vård, hälsa eller omsorg, då kan du beställa material här!

Pressbilder finns att ladda ner från Story House Egmonts pressrum hos Mynewsdesk.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner