Nyheter
Barn på kalas med Prinsessan MadeleineBarn på kalas med Prinsessan Madeleine
NYHET

Barn från Min Stora Dag fick en kalasdag med Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine är beskyddare av välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag. Torsdagen den 16 juni bjöd Prinsessan Madeleine och Min Stora Dag in till en riktigt kalasig Stor Dag då åtta barn från olika delar av landet fick en eftermiddag fylld med härliga överraskningar på Hovstallet i Stockholm. För barnen blev det en möjlighet till en välbehövlig paus från en tuff sjukdomsvardag och en chans att få glömma allt det svåra för en stund.

Barn från Falun, Karlstad, Skövde och Stockholm fick precis besöka Hovstallet med Prinsessan Madeleine. Ett av dessa barn var 9-åriga Elias från Vedum som har haft en elakartad tumör och varit på sjukhus i över ett år. Så här sa Elias inför kalaset:

– Jag är så pirrig och har borstat håret dagen till ära.

Det var en pirrig men mycket glad skara barn som på torsdagseftermiddagen satte sig tillrätta i limousinerna som skulle ta dem till Hovstallet i Stockholm.

Barnen fick flera överraskningar

Prinsessan Madeleine tog emot alla barnen vid ankomst och där började en fantastisk eftermiddag. Överraskning på överraskning dök upp för barnen, där de fick möta och klappa hästarna i Hovstallet, åka häst och vagn och till och med se ett magiskt uppträdande av barnens idol Tobbe Trollkarl. En favorit för barnen var såklart också den härliga blå prinsesstårtan som serverades med flädersaft ute i trädgården.

– Det var jätteroligt! Jag fick ta bild med Prinsessan och Tobbe Trollkarl, sa 9-åriga Elias efter sommarkalaset.

– Barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kämpar dagligen och behöver inspiration, uppmuntran, stöttning och glädjefyllda upplevelser. Det ger kraft att fortsätta orka kämpa. Det var härligt att få se Prinsessan Madeleine peppa barnen så fint. Den här Stora Dagen blev ett fyrverkeri av livsviktig glädje som fyllde på med viktig kraft och ork, berättar Jennifer McShane, Min Stora Dags generalsekreterare, som också var med under dagen.

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner