Nyheter
Hanna och Maria ler in i kameran.Hanna och Maria ler in i kameran.
NYHET

Möt Hanna och Maria – ansvariga för våra partnersamarbeten

Hej Hanna och Maria! Berätta – vad gör ni på Min Stora Dag?

– Vi är ansvariga för partnersamarbeten på insamlingsavdelningen. Det innebär att det är vi som är kontaktytor mot de företag som stöttar oss på olika sätt och att vi strategiskt utvecklar de företagssamarbeten som Min Stora Dag har och vill ha. Vi kommer även under året att konceptualisera idrottssamarbeten.

Ni har båda bakgrund inom fotbollen – hur kan ni dra nytta av er erfarenhet från den världen?

– Idrotten har en lång historia av sponsorsamarbeten, vi hoppas kunna överföra många av de delarna till välgörenhetsbranschen och få fler företag från idrotten att gå in i samarbeten med Min Stora Dag. Inom fotbollen har vi jobbat mycket med samhällsengagerande partnerskap som gett mervärden både för idrotten och för företagen – vilket är precis samma synsätt vi kommer arbeta med här. Svenska Fotbollförbundet har sedan lång tid tillbaka ett upparbetat samarbete med Min Stora Dag och med vårt nätverk inom både idrottsklubbar och förbund hoppas vi att det ska bli fler liknande samarbeten.

På vilket sätt bidrar ert arbete till de Stora Dagarna?

– Genom insamlingsarbetet är vi med och säkerställer att vi har löpande intäkter för att kunna finansiera våra Stora Dagar. Vi drivs av att alltid hitta nya sätt och möjligheter att samla in mer pengar så att fler barn som kämpar kan få Stora Dagar.

Hur är nuläget på Min Stora Dag?

– Just nu känner vi av att det är kärva tider i vår omvärld. Det kan dock inte hindra oss i vår strävan, för våra barn behöver oss mer än någonsin! Det är genom gåvor och insamlade medel från företag, privatpersoner och stiftelser som Min Stora Dag kan verka, vi har inga andra intäkter. Under de kommande åren har Min Stora Dag stort fokus på att öka sin insamling för att kunna hjälpa ännu fler barn. Vårt tydliga uppdrag är att arbeta med företag där långsiktighet, hållbarhet och gemensam utveckling är centrala delar i alla partnersamarbeten.

Varför ska man som företag välja att stötta Min Stora Dag?

– Min Stora Dag gör inte skillnad på barnets sjukdom eller diagnos. Om den allvarligt påverkar vardagen och barndomen så har man rätt till en Stor Dag. Vår målgrupp består av 200 000 barn och omfattar 140 olika sjukdomar och diagnoser. Genom att stötta oss gör man verklig skillnad för alla de barn som kämpar. Vi gör löpande undersökningar bland de barn och familjer som får en Stor Dag och det är så tydligt vilken positiv skillnad upplevelsen gör för hela familjen. Dessutom står Min Stora Dag, kanske mer än någon annan, för glädje och ljus i vardagen. Och vilket företag vill inte medverka till, och låta sitt varumärke fyllas med glädje?

Kan ni ge några konkreta exempel på hur man som företag kan hjälpa till?

– Självklart! Ett väldigt bra exempel för båda parter är att ingå partnerskap och genomföra insamlingsaktiviteter. Dels brukar det ge väldigt bra effekt, dels ger det företaget en väldigt tydlig koppling till vårt varumärke – och det engagemang man som företag tar genom partnerskapet. Den vanligaste aktiviteten är kanske ”runda upp” eller att en slant per såld produkt skänks. Men möjligheterna är oändliga och bara fantasin sätter gränser. Något vi gärna pratar mer med dig om.

Har ni något tips till företag som undrar hur de kan bidra?

– Kontakta oss! Vi har flera olika partnerskap och paket som kan skräddarsys, så att de passar er verksamhet perfekt. Och kom ihåg, varje gåva är lika mycket värd och alla bidrag hjälper till att ge livsviktig glädje till barn som kämpar!

Hanna Leback
hanna.leback@minstoradag.org
070-681 72 67

Maria Maria af Geijerstam
maria.afgeijerstam@minstoradag.org
070-455 20 81

Här kan du läsa mer om våra företagssamarbeten.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner