Nyheter
Evelina Karlsson fick en Stor Dag till FuerteventuraEvelina Karlsson fick en Stor Dag till Fuerteventura
NYHET

Evelina: ”Den Stora Dagen ger mig fortfarande energi”

För sju år sedan fick Evelina från Linköping åka iväg på en resa med hela sin familj. Det blev en viktig paus i en tuff vardag och är idag fortfarande något Evelina tänker tillbaka på när hon behöver extra energi.

Sedan Min Stora Dag startade år 2000 har vi skapat tiotusentals fantastiska och minnesvärda Stora Dagar för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. I år firar vi 20 år av kraft och glädje och delar med oss några Stora Dagar genom åren.

Evelina Karlsson från Linköping fick en Stor Dag 2013. Evelina lever med Crohns sjukdom och har även varit med om en allvarlig trafikolycka som gör det svårt för henne att gå längre sträckor.

Fick en viktig paus med familjen

När Evelina fick en Stor Dag önskade hon att få resa utomlands tillsammans med sin familj. Sagt och gjort. Min Stora Dag ordnade så att familjen snart var på väg på en resa till Fuerteventura på Kanarieöarna.

Det blev en resa som Evelina fortfarande kan tänka tillbaka på när hon behöver extra energi.

På bilden: Evelina på sin egen Stora Dag på Fuerteventura

– Jag tänker mer på den Stora Dagen än vad jag själv tror. Till exempel när jag har extra ont, mår dåligt eller är väldigt trött, berättar Evelina och fortsätter:

– Den Stora Dagen ger mig fortfarande energi och lycka så här många år efteråt. Det är så mycket mer än ”bara” en Stor Dag. Det är ett avbrott från vardagen på sjukhuset. Som en oas mitt i allt det tuffa och kämpiga.

”Som en oas mitt i allt det tuffa och kämpiga”

Blev volontär efter sin egen Stora Dag

Idag jobbar Evelina på Linköpings Universitetssjukhus som biomedicinsk analytiker och är även volontär på Min Stora Dag.

– Jag vet vad en Stor Dag innebär. Hur overkligt och spännande det känns. Och hur svårt det kan vara att välja vad man ska önska sig, säger Evelina.

Hon berättar att hon idag vill ge andra barn samma möjlighet som hon fick.

”Vill ge andra barn samma underbara upplevelse”

– Jag blev volontär på Min Stora Dag för att jag vill ge andra barn som kämpar samma underbara upplevelse och känsla som jag fick, säger Evelina.

”Brinner för att ge barnen det avbrott de behöver”

Evelina berättar att hon är stolt över att vara en del av Min Stora Dags arbete.

– Min Stora Dag gör alltid det bästa för barnet. De brinner verkligen för att ge barnen det avbrottet i vardagen som de behöver.

Vill du också vara en del av Min Stora Dags viktiga arbete? Skänk en gåva här eller håll koll på när vi söker nya volontärer. Alla bidrag är viktiga.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner