Nyheter
Generalsekreterare Jennifer McShane med en check från PostkodlotterietGeneralsekreterare Jennifer McShane med en check från Postkodlotteriet
NYHET

Sju miljoner kronor från Postkodlotteriet

Idag arrangeras Postkodlotteriets årliga förmånstagarfest, i år i digital tappning. Vi är en av 58 ideella organisationer som är förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet och som får ett ovärderligt stöd tack vare alla lottköpare. Och nu står det klart att vi kommer få sju miljoner i basstöd i år!

– Sju enastående miljoner i Postkodlotteriets utdelning 2021! Vilken massa glädje de kommer sprida till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Tack vare det fantastiska stödet av alla lottköpare kan vi skapa fler Stora Dagar till vår behövande målgrupp, vars befintliga börda förstärkts ytterligare av pandemin. De här pengarna kommer gå till att fortsätta öka våra insatser och fortsätta sprida glädje på alla sätt vi kan. Tack till ALLA som har en postkodlott – ni ger kraft till barn som kämpar!, säger generalsekreterare Jennifer McShane.

Under 2021 har vi som mål att ge över 8000 barn en glädjefylld upplevelse, genom detta viktiga stöd är vi en god bit på vägen! Tack alla som har en Postkodlott!

Om Postkodlotteriet

Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. Detta genererar ett överskott som går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det kallas #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!

Fakta om Svenska Postkodlotteriet

• Svenska Postkodlotteriet har funnits i Sverige sedan 2005.

• Svenska Postkodlotteriet har nästan en miljon lottköpare.

• Vart femte svenskt hushåll är med i Postkodlotteriet.

• Postkodlotterier finns även i Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och Norge.

• Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största privata bidragsgivare.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner