Nyheter
Josephine Hildor på Min Stora DagJosephine Hildor på Min Stora Dag
NYHET

Josephine sprider glädje genom skapandet av Stora Dagar

Det finns dagar som är allra roligast att uppleva tillsammans med andra. Det kan vara allt från att se en föreställning, kolla på fotboll eller uppleva Melodifestivalen live. Vi kallar dessa dagar för Stora Dagar i grupp. Nu under pandemin har vi ställt om och anpassat våra dagar efter de nya förutsättningarna. Bland annat har barnen samlats digitalt för att se på show och uppleva unika bakom kulissen-besök. Vi passade på att ställa några frågor till vår kollega och produktionsledare Josephine Hildor som skapar Stora Dagar i grupp och våra härliga läger.

Hej Josephine! Vem är du och hur hamnade du på Min Stora Dag?

Jag har arbetat på Min Stora Dag i över fem år. Jisses vad tiden går snabbt när man har roligt. Jag har alltid varit engagerad inom den ideella världen genom bland annat scouterna, och kände tidigt att jag ville arbeta med något där mitt arbete gjorde skillnad. Så direkt efter att jag hade slutfört min utbildning till projektledare så blev jag tipsad om ett jobb på Min Stora Dag. Jag insåg att jag bara var tvungen att söka!

Vad går ditt jobb ut på?

Jag är ansvarig för alla våra Stora Dagar i grupp och läger, så om dagarna sitter jag och planerar och bokar mängder av roliga upplevelser och aktiviteter som barn inom vår målgrupp ska få uppleva. Jag har mycket kontakt med företag, samarbetspartners, familjer och volontärer med målet att skapa fantastiska dagar tillsammans.

Hur bidrar ditt arbete till barnens upplevelser?

Man kan säga att mitt viktigaste arbete är att lägga en bra grundplanering och stötta våra fantastiska volontärer så de kan ge barnen och ungdomarna bästa möjliga upplevelse oavsett Stor Dag.

Vanligtvis kan de dagar jag planerar innehålla allt från att barnet få ta med sig familjen på VIP-bio, se en konsert eller gå på en fotbollsmatch. Men nu under pandemin ligger mycket fokus på att skapa fantastiska coronasäkra dagar, till exempel digitala shower med Tobbe Trollkarl eller digitala besök bakom kulisserna på Kolmården. Det alla dagar har gemensamt är att de upplevs tillsammans med andra, oavsett om det sker fysiskt eller digitalt. Att träffa någon som är i en liknande situation är ofta bland det bästa för barnen på dessa Stora Dagar då de förstår att de inte är själva i sin tuffa vardag.

Mitt hjärta brinner även lite extra för vår lägerverksamhet. Där får ungdomar mellan 14 och 18 år åka iväg på en långhelg för att samlas kring ett gemensamt intresse som till exempel musik, e-sport eller ridning. Våra läger låter ungdomar få uppleva gemenskap under glädjefyllda former. Man träffar andra som förstår och är i samma situation, testar nya saker och utvecklas som individer samtidigt som de får en helg att minnas. Det stärker självkänslan. Många åker hem från våra läger med nya vänner för livet.

Vad är det bästa med att jobba på Min Stora Dag?

Att få träffa så många som verkligen vill hjälpa till att göra skillnad – mina kollegor, volontärer, företag, samarbetspartners och privatpersoner som genom sitt engagemang och stora hjärtan är en del av Min Stora Dag. Det ALLRA bästa är såklart att få vara med och göra Stora Dagar. Att veta att man är en del av barnens upplevelser och att både få se och höra återkopplingen från glada barn och tacksamma föräldrar är något som jag alltid blir lika berörd och glad av!

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner