Nyheter
Min Stora Dags barn- och ungdomsrådMin Stora Dags barn- och ungdomsråd
NYHET

Ladda ner barn- och ungdomsrådets kompistips

Hur kan jag vara en bra kompis till någon som är sjuk eller har diagnos? Vårt barn- och ungdomsråd har tagit fram fem handfasta tips som vi hoppas kan hjälpa till. Nu kan du ladda ner tipsen och sätta upp på någon bra plats för en daglig påminnelse.

Det kan vara svårt att hitta rätta orden att säga till en kompis som har en allvarlig sjukdom eller diagnos. Lyssna, visa att du bryr dig och fråga hur din kompis mår. Det är några av tipsen som Min Stora Dags barn- och ungdomsråd arbetat fram.

Vårt expertråd, barn- och ungdomsrådet, består av fem ungdomar som själva har en allvarlig sjukdom eller diagnos. Det gör att de har stor kunskap och personlig erfarenhet av dessa frågor. De kan därför dela med sig om vad som har fungerat för dem. Här kan du ladda ner tipsen.

Leds av barnrättsexpert

Tillsammans med expertrådet diskuterar Min Stora Dag frågor som rör vuxnas bemötande, vår marknadsföring, innehållet i våra upplevelser och annat som kan hjälpa oss bli en ännu bättre organisation.

Expertrådet leds av barnrättsexperten Åsa Ekman och består av Clara, Alva, Olivia, Nanna och Noah. Här kan du läsa mer om rådet.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner