Nyheter
SJ-tågSJ-tåg
NYHET

Fullspäckad tågaktivitet för unga med autism

Guidad tur i SJ:s tågdepå i Hagalund och frågestund med en ledande tågexpert. Lördagens tågaktivitet över nätet blev en fullmatad tågsuccé. Nu kan även du få följa med in i tågens spännande värld.

I helgen anordnades en unik online-aktivitet där tio ungdomar tillsammans fick kika in i tågens värld. De fick – via webben – en guidad rundtur till platser man annars inte får besöka, bland annat kikade vi in bakom kulisserna i SJ:s tågdepå i Hagalund.

De fick även ställa frågor till lokföraren och tågexperten Marivan Sherzad. Barnen undrade bland annat vad en lokförare gör om hen måste gå på toaletten, vad som händer om man missar en station, hur ATC fungerar och vad man gör om en järnvägsövergång inte fungerar?

Efter avslutad aktivitet skickade vi hem ett inspirerande tågset från klassiska Märklin till deltagarna som ett minne av aktiviteten och fortsatt tågglädje på hemmaplan.

Just den här aktivitet arrangerades av Hela Spektrat och kunde därför endast sökas av barn och unga med autismdiagnos. Hela Spektrat är ett samarbete mellan Min Stora Dag och Autism- och Aspergerförbundet.

Se filmen du också

Vi vill nu att alla tågintresserade barn ska få chans att ta del av filmen. I filmen får ni möta lokförare Marivan som tar med oss på platser man inte annars får besöka, som norra Europas största tågdepå i Hagalund.

Följ med Marivan i filmen nedan!

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner