Nyheter
Marielle och John projektkoordinatorer på Min Stora DagMarielle och John projektkoordinatorer på Min Stora Dag
NYHET

Hej Marielle och John, projektkoordinatorer på Min Stora Dag   

Marielle och John jobbar som projektkoordinatorer på Min Stora Dag med huvudansvar för ansökningar, vårdrelaterade frågor och kontakten med Min Stora Dags vårdgivare.

”Vi får ett kvitto varenda dag på att det vi gör är bra och betydelsefullt.”

John har hand om kommunikationen med de 250 vårdenheter som Min Stora Dag samarbetar med, inklusive kontakter inom barn- och ungdomspsykiatrin och habiliteringen Han är även ansvarig för dialog och samarbetet med Min Stora Dags ungdomsråd.

– Varje dag får vi nya bevis på att det vi gör är viktigt!  Det är självklart mycket motiverande att få fina kvitton både från vården och från familjerna. Nätverket av kontaktpersoner inom vården fortsätter att växa vilket är mycket roligt och såklart viktigt så att fler barn i målgruppen hittar till oss, berättar John.

Marielle ansvarar för bedömning av ansökningar och kommunikation kring det. I hennes roll ingår också att ständigt se över och utveckla ansökningssystemet och göra det så enkelt som möjligt att ansöka om en Stor Dag. Marielle fungerar också som kontakt- och samordnare för Min Stora Dags medicinska råd. Medicinska rådet hjälper bland annat till med hälso- och sjukdomsrelaterade frågor och bidrar med sin expertis i olika verksamhetsfrågor.

– Jag har en bakgrund som sjuksköterska och den erfarenheten ger mig en trygghet att navigera bland arbetsuppgifterna. Varje ansökan läses med omtanke om skrivaren, det är väldigt ofta berättelser om en utmanande vardag. Detta påminner oss om varför Min Stora Dags arbete är viktigt, berättar Marielle.

– Vi vet att det arbete Min Stora Dag utför har stor betydelse för varje enskilt barn. Därför behandlar vi varje ansökan med stor omsorg och respekt. Det är också värdefullt att vi har varandra i arbetet kring ansökningar och frågor kopplade till det. Vi diskuterar ofta och ser till att vi har en samsyn på olika frågeställningar som dyker upp i vårt dagliga arbete säger John.

Dessutom skapar, planerar och genomför Marielle och John Egna Stora Dagar tillsammans med Min Stora Dags värdefulla volontärer.

Är det någon egen Stor Dag som ni minns särskilt mycket?

– Jag fick en önskan från en tjej som ville träffa en enhörning! Det ordnade vi självklart tillsammans med en ponny och lite kreativa lösningar berättar Marielle och John fortsätter: jag fick äran att ordna ett prinsesskalas på slottet tillsammans med Prinsessan Madeleine, det var otroligt att se alla förväntansfulla barn och deras glädje.

Lär känna fler av Min Stora Dags medarbetare

Lär känna Mikaela – vår expert på privat insamling

Mikaela Lindström är ansvarig för privat insamling på Min Stora Dag. Det innebär bland annat att hon planerar kampanjer och följer upp resultat för att kunna nå ut till så många givare som möjligt.

Läs mer
Josephine sprider glädje genom skapandet av Stora Dagar

Vi passade på att ställa några frågor till vår kollega och produktionsledare Josephine Hildor som skapar Stora Dagar i grupp och våra härliga läger

Läs mer
Hanna och Maria ler in i kameranHanna och Maria ler in i kameran
Möt Hanna och Maria – ansvariga för våra partnersamarbeten

Hanna och Maria är ansvariga för partnersamarbeten på insamlingsavdelningen. Det innebär att det är de som är kontaktytor mot de företag som stöttar Min Stora Dag. 

Läs mer

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner