Nyheter
Bild på Min Stora Dags alla medarbetareBild på Min Stora Dags alla medarbetare
NYHET

God jul och tack för att ni är med oss

Det har varit ett mycket speciellt år för oss alla. Tufft på många sätt, men när 2020 nu närmar sig sitt slut och jag blickar tillbaka på alla Stora Dagar som vi har skapat under året, fylls jag av en enorm stolthet.

Utmaningarna till följd av pandemin har varit många, inte minst för barnen med allvarliga sjukdomar och diagnoser vars vardag försvårats ytterligare av fler begränsningar och mer isolering ovanpå en redan befintlig tuff livssituation. Vår verksamhet har nog aldrig behövts mer och under året har vi jobbat hårt för att fortsätta arrangera och leverera Stora Dagar till våra barn. På vissa sätt i helt ny tappning, men med samma starka förhoppning om att de ska uppmuntra, stärka och glädja.

Tack vare fantastiska insatser från medarbetare, volontärer, vårdkontakter, ambassadörer, företag, partners, vänner och inte minst ett hjärtevärmande stöd av många olika givare har vi i år faktiskt inte bara genomfört härliga och trygga Stora Dagar för lika många barn som vanligt, utan för fler. Behoven av vår hjälp har under coronapandemin varit större än någonsin och via extrainsatta insatser kommer drygt 6 000 barn ha nåtts av en upplevelse tillsammans med oss lagom till nyår.

Det hade aldrig varit möjligt utan den stora handlingskraften och empatin i människorna omkring oss.

Magiska Stora Dagar året om

Här följer ett axplock av allt magiskt vi gjort ihop:

Vi har arrangerat massor av egna Stora Dagar där barnens önskningar och behov fått sätta riktningen. I början av året blev det till exempel matlagning med Tareq Taylor, besök på den glamorösa ELLE-galan, gokartkalas med kompisarna, en solresa till Gran Canaria och en storstadsresa till Harry Potter-museet i London. Vi ordnade också en minnesvärd träff på Stockholms slott med kronprinsessan Victoria.

Och drömmar har fortsatt uppfyllas under hela året. Från vårkanten och fram har det bland annat överlämnats en harpa, en friggebod och en bastu samt många datorer och mobiler. Det har arrangerats videosamtal med idoler, gjorts room makeovers och fixats spabad till trädgården. Flera Stockholmsweekends, resor till Gotland och Kneippbyn har ordnats, varvat med spännande möten med djur på Kolmården, lektioner med en sångcoach, besök på Wild Kids-inspelning och bakning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Det har spridits massa glädje till barn via Stora Dagar i grupp. I början på året har vi haft lyckliga barn på Disney on Ice, Robin Hood-musikaler och alla Melodifestivalens tävlingar. Vi hann under vintervåren även med flera hockeymatcher och Talanginspelningar. Resten av året har vi ordnat filmvisningar via SF-anytime, en hejdundrande coronasäkrad biodag med förhandsvisning av Trolls i 14 städer, digitala e-sportdagar, hemglassbesök på sjukhusen och sminktutorials med influencern Therese Lindgren.

Tusentals Upplevelsepaket har skickats ut

Våra läger påverkades till antalet av pandemin, men vi kunde trots allt genomföra tre magiska samlingar. Ett helt nytt ridäger i Roslagen, ett äventyrsläger på Höga Kusten och ett stjärnspäckat musikläger i Stockholm. Dessutom har vi skickat ut tusentals Upplevelsepaket till glada barn runt om i hela landet, anpassade efter att kunna glädja på trygg hemmaplan och för att underlätta i en mer isolerad tillvaro.

Under året har vi också tagit fram förberedelsestöd för barn med ängslighet, arrangerat ett seminarium och aktiviteter specialanpassade för barn med autism via projektet Hela Spektrat och delat ut utmärkelsen Mitt Stora Stöd till sjuksköterskan Susanne.

”Barnen är våra superhjältar”

Drömmar som ger kraft i en tung sjukdomsvardag har uppfyllts och resultatet är fler glada barndomsminnen till de som verkligen behöver dem som mest.

Barnen är våra superhjältar. De som dagligen kämpar i en vardag som ligger långt ifrån de flesta andras.

Runt omkring dem har vi er som på så många olika sätt bidrar med ert engagemang. Ni är våra andra hjältar!

Nu sätts målen för 2021

I skrivande stund sätter vi målen för 2021. Vi siktar på att skapa Stora Dagar för så många barn som möjligt även nästa år! Vi längtar efter att göra ännu mera gott tillsammans.

Men först: från djupet av mitt och allas våra hjärtan, varmt tack, god jul och ett gott, friskt och glädjefyllt nytt år!

Jennifer McShane, generalsekreterare
& alla kollegor på Min Stora Dag

Ellie som har fått en Stor DagEllie som har fått en Stor Dag

Ta del av fler nyheter

Det händer hela tiden saker hos oss på Min Stora Dag. Här kan du ta del av alla våra nyheter.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner