Nyheter
Eva-Lotta Malmfält och Linn LybäckEva-Lotta Malmfält och Linn Lybäck
NYHET

Min Stora Dag rekryterar ekonomi- och kanslichef och webbredaktör

Välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag fortsätter arbetet att utveckla sin verksamhet med målet att kunna hjälpa fler barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Nu stärks teamet genom tillsättning av två viktiga vakanser. Eva-Lotta Malmfält tar plats som ny ekonomi- och kanslichef och Linn Lybäck har tagit över rollen som webbredaktör.

– Min Stora Dag vill växa som välgörenhetsorganisation – för det är så vi kan hjälpa ännu fler barn. För att kunna göra det på ett högkvalitativt sätt behövs ett genuint och innerligt engagemang i kombination med sylvass kompetens. Jag är enormt tacksam över dessa fina rekryteringar som kommer öka våra chanser att nå fler barn i vår behövande målgrupp, säger Generalsekreterare Jennifer McShane.

Under sommaren tillträdde Linn Lybäck som ny webbredaktör. Linn var senast digital redaktör på Sveriges Radio och har tidigare arbetat på bland annat Aftonbladet och SVT.

Eva-Lotta kommer senast från TV4 Media

Tisdagen den 13 oktober började även Eva-Lotta Malmfält som ny ekonomi- och kanslichef. Eva-Lotta, som har ett långt förflutet inom mediabranschen, har de senaste nio åren varit CFO på TV4 Media, och stärker nu ledningen på Min Stora Dag där hon blir en fast medlem i ledningsgruppen.

– Eva-Lottas beslut att byta bransch och börja hos oss är fantastiska nyheter! Vi kommer ha en enorm glädje och nytta av hennes gedigna ekonomikompetens och långa erfarenhet av förändrings- och tillväxtarbete. Eva-Lotta är dessutom en väldigt respekterad och omtyckt ledare och jag ser mycket fram emot vårt gemensamma arbete att göra skillnad för barnen i vår målgrupp, säger Jennifer McShane.

– Jag är både glad och stolt att från och med nu få representera Min Stora Dag. Det här är en helt ny bransch för mig vilket är väldigt spännande, och det är en varm och fin arbetsplats jag kommit till. Jag möter ett stort engagemang och en gemensam målsättning hos alla medarbetare att göra vardagen lite härligare, roligare och minnesvärd för så många sjuka barn som det bara är möjligt. Det är underbart att vara här, säger Eva-Lotta Malmfält.

Firar 20 år som välgörenhetsorganisation

Min Stora Dag firar 20 år i år och organisationen har utvecklats mycket under de senaste åren. Målet för 2020 är att skänka glädjande och stärkande upplevelser via så kallade Stora Dagar till drygt 5 000 barn, nästan dubbelt så många som 2015. Under Min Stora Dags senaste verksamhetsår 2019 har 4 959 barn fått en Stor Dag. Det är mer än tio procent fler än året innan.

– Det är vi glada för – men vi är inte nöjda. I Sverige finns runt 200 000 barn mellan 4 och 18 år som har någon av de sjukdomar eller diagnoser som ger dem rätt att ansöka om en Stor Dag. Vår dröm är att kunna hjälpa så många av dem som bara är möjligt, och med rätt medarbetare kommer vi närmare vår vision, avslutar Jennifer McShane.


Kontakta kommunikatör Ebba Beck-Friis vid frågor:

ebba.beckfriis@minstoradag.org
070-455 20 80

Ellie som har fått en Stor DagEllie som har fått en Stor Dag

Fakta Min Stora Dag

Stiftelsen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Det finns barn som är på sjukhuset oftare än på lekplatsen. Min Stora Dag skapar därför Stora Dagar som tivolibesök, E-sportläger, idolmöten och utflykter med familjen.

Idag lever cirka 200 000 barn och unga i Sverige med allvarliga sjukdomar och diagnoser som på olika sätt gör ont och försvårar livet. Min Stora Dag samarbetar med 38 olika barn- och ungdomsmottagningar på sjukhus runt om i hela Sverige och cirka 140 olika sjukdomar och diagnoser ryms i organisationens målgrupp.

Min Stora Dag får inga statliga medel utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser.

Under 2019 samlade Min Stora Dag in 28 309 000 kronor. Av dessa användes 24 451 000 kronor – eller drygt 86 procent – till planering och genomförande av barnens Stora Dagar.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner