Nyheter
Mats Lindvall jobbar på lekterapin i LuleåMats Lindvall jobbar på lekterapin i Luleå
NYHET

”Jag upplever att de många gånger blir lite friskare”

En otrolig viktig del i vår verksamhet är våra sjukhuskontakter runt om i hela Sverige, då de är dem som möter våra barn varje dag. Det är dem som nominerar till enskilda Stora Dagar och förmedlar inbjudningar till roliga konserter, spännande sportarrangemang och andra roliga aktiviteter som ger kraft. Här intervjuar vi Mats som jobbar på lekterapin i Luleå.

Mats berättar att han är lekterapeut men brukar kalla sig själv för ”över-lekare”. Här berättar han hur en arbetsdag ser ut och vad en Stor Dag kan innebära i en tuff vardag med många sjukhusbesök:

– Servar, fixar och umgås med patienter och deras familjer. Jag försöker göra besöket så lättsamt som möjligt, så att barnen faktiskt kan se fram emot nästa sjukhusbesök. Vi som lekterapeuter känner att vi spelar en viktig roll.

Mats har samarbetat med Min Stora Dag i ungefär 10 år och han ser nyttan som Min Stora Dag gör för alla barn och unga som kämpar. Att kunna erbjuda en Stor Dag är stort och han upplever att barnen många gånger blir friskare.

– Att komma med en gåva, bjuda på en gruppaktivitet eller kunna tipsa om att söka till läger svaras ofta med ett ”WOW”! vilken grej, och ett tack. När jag får nominera till En Stor Dag blir allt i kubik. Det är så roligt att få höra hur de hade det på sin Stora Dag. Jag upplever att de många gånger blir lite friskare.

”Då sken solen alldeles extra”

– Jag skulle säga att det var när jag nominerade en kille boende några mil utanför Luleå som önskade att få träffa sina idoler i Stockholm. Min Stora Dag ordnade med allt och mamman, som hade det lite knapert, fick förstå att taxi skulle hämta dem hemma och köra dem till flyg. Sedan skulle en limousin hämta dem från Arlanda innan de fick träffa idolerna, äta på restaurang och bo på hotell. Då sken solen alldeles extra!

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner