Nyheter
Frida Hansdotter, ambassadör på Min Stora DagFrida Hansdotter, ambassadör på Min Stora Dag
NYHET

Välkommen till Min Stora Dag Frida Hansdotter

Idag är vi så glada och stolta att presentera vår nya ambassadör, regerande OS-guldmedaljören och skiddrottningen Frida Hansdotter.

Regerande OS-guldmedaljören och skiddrottningen Frida Hansdotter gjorde en succéartad avslutning på sin skidkarriär. Nu börjar hon ett nytt kapitel i sitt liv där hon vill göra skillnad för andra genom en ny roll som ambassadör för Min Stora Dag.

En fråga Frida brinner för

Fokus är att hjälpa till att skapa glädje för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser – en fråga Frida brinner för.

”Jag har följt Min Stora Dags arbete under en längre tid, och tycker det är en helt fantastiskt organisation”

– Jag har följt Min Stora Dags arbete under en längre tid, och tycker det är en helt fantastiskt organisation. Att ge sjuka barn möjligheten att få en paus i sin tuffa vardag och göra något som man blir glad av kan betyda så mycket och det är precis vad Min Stora Dag gör, berättar skidikonen Frida Hansdotter.

Ambassadörskapet kommer bland annat innebära medverkan i upplevelser för barnen

Fridas ambassadörsskap kommer bland annat att innebära medverkan och engagemang i upplevelser för barn och unga i Min Stora Dags målgrupp, där det såklart planeras mycket vinterskoj.

– Jag ser fram emot att få göra verklig skillnad för barn som kämpar med en tuff vardag av sjukhusbesök och behandlingar. Den energi och kraft som jag själv har fått av skidåkningen tar jag med mig in i detta, fortsätter Frida.

Frida blir en av Min Stora Dags fem ambassadörer

Min Stora Dag har sedan tidigare fyra ambassadörer där Frida nu blir den femte. Frida ansluter till en härlig och folkkär skara som inkluderar artisten och skådespelaren Amy Deasismont, barnprofilen och programledaren Tobbe Trollkarl Blom, artisten Danny Saucedo och äventyraren Robin Trygg.

”Fridas genuina engagemang betyd massor i vårt arbete med att sprida förståelse och kännedom kring det stora värdet av en Stor Dag”

– Fridas genuina engagemang kommer att betyda massor i vårt arbete med att sprida förståelse och kännedom kring det stora värdet av en Stor Dag. Att det ibland behövs mer än mediciner och behandlingar, berättar Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag och avslutar:

– Hon är också en så fint glädjespridande person. Varm och inspirerande, vilket är den perfekta kombinationen i mötet med barnen.

Frida har haft en framgångsrik karriär med 35 pallplatser

Frida är en svensk före detta utförsåkare som har haft en lång och framgångsrik karriär med 35 pallplatser, i världscupen varav 4 segrar, OS-guld i Pyeongchang, 5 VM-medaljer och totalsegrare i slalomcupen 2016.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner