Nyheter
NYHET

Så var Min Stora Dags första Glädjemil

För första gången anordnade Min Stora Dag det virtuella loppet Glädjemilen. Hundratals löpare och motionärer engagerade sig för att ge glädje till barn som kämpar.

Den första april gick starten för Glädjemilen och vad som skulle komma att bli den första av sitt slag i Min Stora Dags historia. Under tio dagar engagerade sig löpare runt om i hela Sverige för att ge kraft och glädje till barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

I snitt sprang varje deltagare 10170,5 meter* på sin runda i Glädjemilen och totalt sprang vi tillsammans 252 mil*. En sträcka som fågelvägen sträcker sig från Min Stora Dags kansli på Hälsingegatan 49 i Stockholm till norra delarna av Spanien. Totalt rörde vi oss tillsammans i 373 timmar 49 minuter och 12 sekunder för barn som kämpar.

Den snabbaste registrerade tiden för loppet var 39 minuter och 43 sekunder och sprangs i Värmland.

Alla åldrar – hela Sverige

Glädjemilen engagerade människor i alla åldrar. Den yngsta deltagaren är född 2016 och den äldsta 1948.

Tydligt blir också att med möjligheten att ta sig an Glädjemilen varsomhelst, närsomhelst också var positivt. Deltagare från hela Sverige engagerade sig och vi har till och med sett att Glädjemilen sprangs på Mallorca!

Vinnare av presentkort

Genom att ladda upp bilder under #minstoradag eller mejla oss har deltagare av Glädjemilen kunnat vara med och tävla om presentkort sponsrade av SJ, Pinchos, Hages och Länna Sport. Vinnarna har blivit kontaktade**.

Vi är så glada och tacksamma för alla som engagerade sig i Glädjemilen 2022. Tillsammans gör vi skillnad och sprider livsviktig glädje – ett löpsteg i taget.

*Statistik baserad på antalet registrerade målgångar.

**Vinnarna av presentkort har blivit meddelade och tävlingen är nu avslutad.