Lär dig mer om sjukdomar och diagnoser

Min Stora Dag möter dagligen många olika sjukdomar och diagnoser. Det handlar bland annat om diabetes, cancer, neurologiska sjukdomar, autism eller hjärtan, magar och lungor som inte fungerar som de ska.

Totalt möter vi cirka 200 olika allvarliga sjukdomar och diagnoser i vårt arbete. På den här sidan har vi samlat information om vissa av dessa. Sidan uppdateras löpande när vi har ny kunskap och information att dela med oss av. Vi källhänvisar alltid, så du kan känna dig trygg med att informationen kommer från trovärdiga källor.

Välkommen – hoppas du hittar relevant information för just dig!

Autism

Autism är något du föds med och har livet ut. Att ha autism påverkar ens sätt att vara, tänka och kommunicera med andra. Här får du veta mer om vad autism är och vad det innebär att ha autism.

Adhd

Om du har adhd kan du ha svårt att koncentrera dig, hålla ordning på saker och kontrollera impulser. Här får du veta vad adhd är för något och vad det kan innebära att ha en adhd-diagnos.

Epilepsi

Om du har epilepsi får du oftast någon typ av anfall. Hjärnas nervceller är överaktiva om du har epilepsi, vilket orsakar attackerna. Här berättar vi bland annat om varför epilepsi uppstår och hur det kan vara att leva med det.

Tourettes syndrom

När man har Tourettes syndrom har man ofta olika former av så kallade tics. Det kan vara upprepade rörelser eller vokala ljud. Här får du lära dig mer om varför man får Tourettes syndrom och hur det kan vara att leva med diagnosen.

En grön planetEn grön planet

NPF-diagnoser

Vad är NPF? NPF står för neuropsykiatriska funktionsvariationer och innebär att hjärnan arbetar och fungerar på ett lite annorlunda sätt. Här får du lära dig mer om de olika diagnoserna.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner