Nyheter
Hanna Leback och Maria af GeijerstamHanna Leback och Maria af Geijerstam
NYHET

Min Stora Dag rekryterar stjärnduo från sportvärlden 

Hanna Leback och Maria af Geijerstam stärker Min Stora Dags insamlingsavdelning när de den 1 januari 2023 kliver in som ansvariga för företagsinsamling och strategiska partnerskap. Hanna och Maria har båda över 10 års erfarenhet av partneraktiveringar och affärsutveckling från Svenska Fotbollförbundet och kommer närmast från gamingbranschen där de verkat i liknande roller.

De kliver in i en viktig tillväxtfas på Min Stora Dag där framtidsmålet är mer finansiering, för att kunna skapa Stora Dagar till ännu fler behövande barn.

– I tider av lågkonjunktur så är det än viktigare att skapa glädjefyllda stunder utan oro för framtiden och där sjukdomen inte sätts i fokus. Behovet av detta är större än vad som just nu kan erbjudas. Med gemensamma insamlingsinsatser kan detta överbryggas, och det hoppas vi kunna bidra till, säger Hanna Leback.

”Känns som att vi vunnit stjärnvinsten

Hanna och Maria arbetade tillsammans i många år på Svenska Fotbollförbundet och det var där, i mötet med barn som fick Stora Dagar, som deras kärlek till Min Stora Dag tändes. På SvFF har de haft olika roller men alltid arbetat nära varandra för att tillsammans skapa värden för SvFF och deras partners. Under drygt tio år har de konceptualiserat och paketerat partnersamarbeten, ansvarat för kommersiella aktiveringar med landslagsspelare och arbetat inför och under över 150 landskamper. Nu är det Min Stora Dags tur att få ta del av Hannas och Marias kunskap och engagemang när de tar sig an rollerna som partneransvariga.

– Det känns som att vi vunnit stjärnvinsten nu när vi tillsammans ska arbeta med att skapa medel så fler barn kan få Stora Dagar. Vi ser verkligen fram emot att bygga många fina samarbeten och kampanjer där företag och idrottsorganisationer kommer få möjlighet att vara med på resan att sprida livsviktig glädje till barn som kämpar, säger Maria af Geijerstam.

– Vi är väldigt stolta över att just Hanna och Maria stärker insamlingsteamet på Min Stora Dag. Deras breda erfarenheter, unika kompetenser om hur man skapar värden inom sponsring och partnersamarbeten och inte minst deras personligheter är viktiga komponenter för vår fortsatta tillväxtresa. Hanna och Maria kommer skapa fantastiska samarbeten som i sin tur kommer möjliggöra många fler Stora Dagar, säger insamlingschef Peter Frykehag.

”Det känns helt fantastiskt och rätt i hjärtat”

Hanna och Marias drivkraft framåt är att få skapa kreativa och värdedrivna samarbeten med företag som vill vara med på resan att uppfylla önskningar åt barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. De har i sina tidigare roller på SvFF hjälpt till att förverkliga många Stora Dagar och de har på nära håll sett betydelsen som dessa upplevelser har för barnen och deras familjer.  

–  Det känns helt fantastiskt och rätt i hjärtat att få göra detta på heltid nu. Vi är tacksamma och ödmjuka inför framtiden som vi hoppas kommer innebära att många fler barn får möjlighet att uppleva Stora Dagar, säger Hanna Leback. 

Hanna och Maria tillträder sina nya tjänster den 1 januari 2023.

Min Stora Dag växer

Det är genom gåvor och insamlade medel från företag, privatpersoner och stiftelser som Min Stora Dag kan skapa glädjegivande Stora Dagar till tusentals behövande barn varje år. Sedan 2018 har antalet barn som får en Stor Dag fördubblats. Under de kommande åren har Min Stora Dag stort fokus på att öka sin insamling för att kunna hjälpa det kraftigt växande antalet barn och familjer som vänder sig till organisationen för hjälp. Hanna Leback och Maria af Geijerstam kommer ansvara för Min Stora Dags arbete med företag där långsiktighet, hållbarhet och gemensam utveckling är centrala delar i alla partnersamarbeten.  

Frågor? Kontakta presskommunikatör Karolina Genberg på karolina.genberg@minstoradag.org eller 070 455 20 80.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner