Nyheter
MaiBritt Giacobini i Min Stora Dags medicinska rådMaiBritt Giacobini i Min Stora Dags medicinska råd
NYHET

Hallå där MaiBritt – ny medlem i medicinska rådet

Min Stora Dag har länge jobbat nära sjukvården. Vårt medicinska expertråd består av en handfull kunniga experter som är en viktig stomme i vårt dagliga arbete. Rådet hjälper till med hälso- och sjukdomsrelaterade tolkningar och bedömningar samt bidrar med sin professionella expertis till strategiska verksamhetsfrågor.

Hej MaiBritt och välkommen till vårt medicinska råd! Berätta, vem är du?

Jag heter MaiBritt Giacobini och är Med Dr (disputerad i neurovetenskap 1993) och överläkare i PRIMA Botkyrka. Jag är även grundare och forskningsansvarig vid PRIMA Barn och Vuxenpsykiatri AB och specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri och klinisk genetik.

Vad kommer du att bidra med i rådet?

Jag kommer bidra med lång erfarenhet och stärka upp kring frågorna inom det barnpsykiatriska området. I min vardag träffar jag barn som inte bara har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, men också ofta kommer från socialt påfrestande miljöer. Information och kunskap om Min Stora Dag når inte alltid når dessa familjer, antingen av språkliga eller kulturella barriärer. Här kan jag sprida kunskap och nå fler barn som behöver glädjefyllda upplevelser.

Vad har du för erfarenhet av Min Stora Dag?

Jag har genom åren haft ett antal patienter med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som har haft möjligheter att ta del av olika aktiviteter och upplevelser från Min Stora Dag. Att kunna göra något roligt, ibland tillsammans med familjen, har betytt mycket för dem.

Vad betyder det här uppdraget för dig?

Det betyder mycket att få vara med i ett sammanhang som bara går ut på att ge glädjefyllda, positiva upplevelser till barn och ungdomar som annars har en mycket tuff vardag. Jag är glad om jag kan bidra med kunskap runt den patientgrupp som jag jobbar med i min vardag som kan vara till nytta för att utveckla konceptet vidare. Vidare så ger det en möjlighet att få träffa kunniga duktiga professionella kollegor.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner