Nyheter
Samarbete mellan Svensk Basket och Min Stora DagSamarbete mellan Svensk Basket och Min Stora Dag
NYHET

Uppkast för nytt samarbete mellan Min Stora Dag och Svensk Basket

I samarbetet ingår både upplevelser i samband med basketmatcher för Min Stora Dags målgrupp samt informationsspridning om Min Stora Dags verksamhet till Svensk Baskets 315 föreningar runtom i landet för att få fler barn att känna till möjligheterna och ta del av Min Stora Dags Stora Dagar.

– Vi är så glada över att Svensk Basket har valt oss som sin prioriterade hållbarhetspartner från nu och två år framåt säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag. Vi möts i liknande värderingar där vi båda aktivt arbetar för inkludering och ett mer jämlikt samhälle. Basket är en idrott på stark frammarsch och vi är väldigt glada att kunna erbjuda upplevelser inom basketen till våra barn och ungdomar.

Samarbetet kickstartar med en exklusiv gruppaktivitet som är ansökningsbar för alla barn som lever med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En VIP-upplevelse i samband med första EM-kvalmatchen i basket för herrar mellan Sverige – Bulgarien den 22 februari i Partille Arena, inklusive resa och boende på hotell. Läs mer och ansök till aktiviteten här.

– Det känns väldigt bra att ha startat ett samarbete med Min Stora Dag som gör ett så viktigt arbete för så många barn. Och det känns extra kul att kunna erbjuda den första aktiviteten när vårt herrlandslag för första gången på 25 år spelar landskamp i Göteborg. Föreningsbiljetterna till matchen sålde slut på bara 24 timmar, vilket inte hänt tidigare, och nu är även de ordinarie biljetterna slut så det kommer bli en underbar stämning i Partille Arena, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Svensk Basket har till uppgift att främja, utveckla, organisera och administrera basketen i Sverige. Uppdraget är att företräda basketen nationellt och internationellt samtidigt som man svarar för det nationella tävlingsprogrammet samt för landslagets deltagande i bland annat internationella mästerskap och landskamper. Basket är för alla – med låga trösklar och högt i tak – och bidrar till jämlikhet och inkludering i samhället. En boll och en korg är det enda som behövs – oavsett årstid eller förutsättningar. Basket är inte som andra sporter – basket är attityd, kultur och ett sätt att leva. Basket är dessutom den näst mest intressanta sporten bland unga mellan 15 och 24 år enligt Ungdomsbarometern 2023 – en idrott på stark frammarsch.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Ibland behövs mer än mediciner och behandlingar

Just nu kämpar 200 000 barn i Sverige med en allvarlig sjukdom eller diagnos. En Stor Dag ger en livsviktig paus att hämta kraft ifrån. En dag för att orka flera.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner