Nyheter
Klockentusiaster samlar pengar till Min Stora Dag, på bilden ett armbandsurKlockentusiaster samlar pengar till Min Stora Dag, på bilden ett armbandsur
NYHET

Klockentusiaster samlar in över 100 000 på unik utmaning

För de flesta av oss betyder kanske månaden mars ljusare tider och en glimt av våren, men för riktiga klockentusiaster är det utmaningens tid. Under hela månaden utmanar de nämligen sig själva att bara bära en och samma klocka. Ett gäng klockälskare gick ihop och passade på att göra utmaningen till en insamling till förmån för Min Stora Dag.

Det kanske låter enkelt? Men för riktiga klockälskare kan det vara en riktig utmaning att bara få visa upp en av sina älsklingar under en hel månad.

– En del av oss byter klocka flera gånger per dag. Att då bara ha en klocka på sig under en hel månad är en utmaning. Vi brukar beskriva det som en klockfasta. När månaden är slut, och det är fritt fram att byta mellan de klockor man äger, så blir glädjen över klockorna så mycket större, säger Fredrik Berns, en av initiativtagarna till utmaningen som går under namnet OWGMarch.

Utmaning och insamling i ett

I samband med utmaningen ville den här gruppen klockentusiaster skapa en större gemenskap med andra klockälskare och bestämde sig för att hitta på något annorlunda. Det var då de kom på idén om att samtidigt samla in pengar till en välgörenhetsorganisation.

Till slut föll valet på Min Stora Dag.

– När vi tittade närmare på Min Stora Dag så föll alla pusselbitar på plats. Allt Min Stora Dag gör kändes så rätt och relevant. Att får ge barn en möjlighet att förverkliga sina drömmar, barn som annars har det väldigt svårt, berättar Fredrik.

Deltagarna skänker pengar

För att vara med i utmaningen betalar man en frivillig anmälningsavgift. Utöver det har klockälskare huggit i och samlat in pengar på flera olika sätt.

– Vi har deltagare som spontant ordnat sidoinsamlingar och sponsorer som tar fram specialerbjudanden eller produkter där allt överskott går till insamlingen, säger Fredrik.

Utöver allt det här ordnar gruppen veckovisa lotterier med vinster som generösa sponsorer bidragit med.

Välgörenhetsinslaget – en avgörande faktor

I skrivande stund har klockentusiasterna tillsammans samlat in över 100 000 kronor till Min Stora Dag. En otrolig summa som kommer ge många barn viktiga och glädjefyllda upplevelser.

– Välgörenhetsinslaget i vår utmaning har varit en avgörande faktor för att få ett brett engagemang hos deltagare och sponsorer. Känslan att få vara med och göra skillnad är oerhört tillfredsställande, konstaterar Fredrik.

Tack för er fantastiska insamling säger vi på Min Stora Dag! Är du också sugen på att starta en insamling? Klicka här och läs mer.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner