Nyheter
Andreas är en av Min Stora Dags volontärerAndreas är en av Min Stora Dags volontärer
NYHET

Möt Andreas – en av våra engagerade volontärer

Andreas är 47 år och maskiningenjör i Sundsvall. Han är också en av Min Stora Dags cirka 250 engagerade och stolta volontärer. Under 2020 genomförde han sin alldeles första egna Stora Dag som volontär hos oss. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till Andreas.

Hej Andreas! Varför blev du volontär hos Min Stora Dag?

Jag sökte som volontär hos Min Stora Dag för att jag anser att organisationen har ett väldigt viktigt uppdrag och fokus. Jag har under mina barns uppväxt varit engagerad i föreningsliv men i takt med att barnen blivit äldre avtar behovet av detta arbete och jag upptäckte att jag har mer att ge.

I processen med att bli godkänd volontär stärktes min önskan att vara delaktig i detta viktiga arbete då jag fick insyn i Min Stora Dags interna policys och den proffsighet som präglade introduktion och plan för volontärskap.

Hur var det att genomföra din första egna Stora Dag?

Jag fick mitt uppdrag ganska snart efter att jag introducerats som volontär. I likhet med många andra uppdrag under 2020 fick jag anpassa träffar och upplägg efter restriktioner till följd av covid-19. Vi lyckades få till en fysisk träff och genomförde resten av planeringen över telefon.

Ambitionen var att skapa en Stor Dag för en kille som nominerats efter en sjukdomsperiod och alldeles uppenbart var värd något speciellt. Han var bil- och datorintresserad vilket gjorde att vi fokuserade på spel och spelkonsol. Han hade också en önskan om en egen telefon vilket vi kunde uppfylla. Jag hade äran att få överräcka dessa prylar, utomhus en kall novemberdag, till en överlycklig kille. Jag ser verkligen fram mot mitt nästa uppdrag!

Hur ser du att en Stor Dag gör skillnad?

Över 6 000 barn har fått en stor dag under 2020. Jag vet med egen erfarenhet att ett av dessa barn, med familj, var oerhört tacksam för det stöd och fokusskifte som vår insats gjorde. Jag har under denna tid som volontär dessutom fått inblick i organisationens totala verksamhet som innefattar upplevelser, läger och nätverkande bland volontärer. Med alla dessa duktiga människor kommer Min Stora Dag lyckas fullfölja ännu fler initiativ och uppdrag under 2021, trots pandemin, jag är helt säker.

Min Stora Dags volontärerMin Stora Dags volontärer

Vill du också bli volontär?

Är du lyhörd, strukturerad och noggrann? Gillar du projektledning och vill hjälpa dina medmänniskor? Då är detta verkligen ett uppdrag för dig!

Bli volontär hos Min Stora Dag och sprid glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Ge en dag för att orka flera

Swisha en gåva

Du måste ange en summa

Swisha

Ange dina uppgifter

Du måste ange ditt förnamn

Du måste ange ditt efternamn

Du måste ange mobilnummer

Vidare

Godkänn betalningen i Swish-appen

Ett fel uppstod

Tack för din gåva!

Bli månadsgivare

200
kr / månad
Ge gåva

Ange den summa du vill bidra med per månad

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner