Nyheter
Min Stora Dag uppvaktar H.M. Konungen som firar 50 år på tronen.Min Stora Dag uppvaktar H.M. Konungen som firar 50 år på tronen.
NYHET

Uppvaktning av H.M. Konungen – 50 år på tronen

Vi hade den stora äran att få besöka det Kungliga Slottet i Stockholm för att uppvakta H.M. Konungen som firar 50 år på tronen. Vår generalsekreterare Jennifer McShane, och vår representant från vårt barn- och ungdomsråd, Alva Thunberg var där för att hedra Kungen vid detta högtidliga tillfälle och överräckte gåvor som tack för kungafamiljens långa fina engagemang i Min Stora Dags verksamhet.

Gåvorna som överräcktes till Konungen var en exklusiv Min Stora Dag-hoodie, en nalle, Bamsetidningar om Min Stora Dag och ett diplom. Vi överräckte även färgglada ballonger under uppvaktningen, som väckte stor glädje på Kungl. Slottet. Det var en lekfull kung som inför de samlade fotograferna skojade till det genom att släppa upp ballongerna i luften.

Sen vår start har vi åtnjutit stort stöd från kungafamiljen. Många barn som kämpar med allvarliga sjukdomar och diagnoser har fått kraft, glädje och minnen för livet i samband med Stora Dagar som involverat möten med såväl Konungen, Drottningen, Kronprinsessan och inte minst Prinsessan Madeleine som sedan 2002 är Min Stora Dags beskyddare.

Min Stora Dag uppvaktar H.M. Konungen som firar 50 år på tronen.

Foto: Clément Morin/Kungliga Hovstaterna

Min Stora Dag uppvaktar H.M. Konungen som firar 50 år på tronen.

Foto: Clément Morin/Kungliga Hovstaterna

Akrams Stora Dag med Kungen

För 5 år sedan besökte 7-årige Akram och hans familj Kungliga Slottet. Akram som behandlades för leukemi vaknade efter en av sina operationer upp och berättade att han hade drömt om att han träffade Kungen och undrade över dessa frågor. Under tiden i sjukhussängen har Akram därför pratat mycket med sina föräldrar och syskon om Kungen och vad han har för sig på dagarna.

När Akram skulle få sin Stora Dag önskade han att få umgås med Kungen. Det blev ett spännande möte när Akram äntligen fick den fina möjligheten att träffa H.M. Konungen.

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner