Nyheter
Produktutvecklare Simon BenderProduktutvecklare Simon Bender
NYHET

Lär känna Min Stora Dags produktutvecklare Simon

Nu finns det många Stora Dagar i form av upplevelsepaket att söka på vår webb. Vi passade på att ställa några frågor till vår kollega Simon Bender som jobbar med paketen i sin roll som produktutvecklare.

Hej Simon! Vem är du och hur hamnade du på Min Stora Dag?

– Jag är en 37-årig ponnypappa som bor på Ekerö. Efter att ha jobbat med försäljning många år fick jag nog av jakten på budgetar och säljmål. Jag sökte efter större mening i min arbetsdag. Jag kom till Min Stora Dag för lite mer än fem år sedan. Uppdraget jag fick var att få barn, vårdnadshavare och våra samarbetspartner inom sjukvården medvetna om att man kunde ansöka om en Stor Dag direkt via vår hemsida. Projektanställningen på tre månader blev en fast tjänst som nu varat i över fem år. Förra året initierades cirka 75 procent av alla Stora Dagar via en ansökan på vår hemsida.

Vad går ditt jobb som produktutvecklare ut på?

– Mitt jobb är brett och går in i många olika områden av vår verksamhet. Bland annat jobbar jag med utvecklingen av det vi kallar för upplevelsepaket som är Stora Dagar med olika teman som barnen får hemskickade. Det kan vara en heldag på Kolmården med hotellövernattning, en room makeover med inredningshjälp eller ett teknikpaket med prylar som du själv får välja. Här handlar det om att hitta olika paketeringar och parallellt säkra högsta kvalitet och tillgänglighet för vår breda målgrupp. I arbetet ingår även att göra vår arbetsprocess kring våra många utskick smart. Helt enkelt att se till att jobba effektivt så att fler barn kan få vår hjälp. Rollen innebär också att se till att våra datasystem mår bra och en hel del kontakter med olika samarbetspartners, vilket är kul.

Hur bidrar ditt arbete till barnen?

– Jag försöker hela tiden underlätta för barnen att få Stora Dagar, till exempel genom att skapa en smidig ansökningsprocess. Vi vet att många familjer har ont om ork och tid. Det ska vara positivt och inte betungande att både söka och få en Stor Dag!

Sedan jobbar jag mycket med att utveckla samarbeten och förhandla fram bra avtal med olika leverantörer. Jag bidrar också genom att söka samarbeten med rätt leverantörer, det vill säga de som erbjuder barnen kvalitet och det de faktiskt vill ha, och att se till att vi får detta till bästa möjliga pris. Jag förhandlar mycket, för om vi kan spara pengar vid våra inköp så kan vi använda dem till fler Stora Dagar för fler barn.

Vad är det bästa med att jobba på Min Stora Dag?

– Att jobba för att skapa kraft och glädje för barn och unga som kämpar är otroligt givande. Sen är det häftigt att så tydligt se att vi genom utveckling och effektivt arbete kan nå och hjälpa fler barn!

Huvudpartners

Upplevelsepartners

Kampanjpartners

Bli partner